Blogroll

120x1600

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σε ποια χώρα της Ευρώπης ο κατώτατος μισθός είναι 369 και σε ποια 1.874 ευρώ


Καταστάσεις οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση με όλα όσα ζούμε στην Ελλάδα βιώνουν οι εργαζόμενοι σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλανδία, καθώς εμφανίζονται ικανοποιημένο, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και... ευτυχισμένοι, ακόμα και όταν αμείβονται με τον κατώτατο μισθό!
Όπως δημοσιεύουν Τα Νέα, οι μισθοί σε αυτές τις χώρες διαμορφώνονται σε 1.502, 1.874 και 1.478 ευρώ αντιστοίχως. Την ίδια ώρα όμως στην Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων» όπως φαίνεται η κατάσταση σε Πολωνία, Κροατία και Πορτογάλια δεν συγκρίνεται με τις χώρες που προαναφέρθηκαν αφού ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 369, 401 και 566 ευρώ. Η Ελλάδα, δεν βρίσκεται στην τελευταία θέση πάντως αφού ο κατώτατος σύμφωνα με τον μέσο όρο τη αγοράς είναι στα 684 ευρώ.

Έτσι αναλύοντας τον μισθό σε ωρομίσθια, Λουξεμβούργο, Γαλλία και Βέλγιο έχουν τα υψηλότερα με 11,10, 9,43 και 9,10 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα κατώτατα είναι σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Λετονία 0,95, 1,06 και 1,71 ευρώ. Στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 3,35 ευρώ.


Οι κατώτατοι μισθοί στην Ευρώπη

Λουξεμβούργο 1.874

Βέλγιο 1.502

Ολλανδία 1.478

Ιρλανδία 1.462

Γαλλία 1.430

Βρετανία 1.190

Σλοβενία 784

Ισπανία 753

Μάλτα 697

Ελλάδα 684

Πορτογαλία 566

Κροατία 401

Πολωνία 369


*Στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στα 961 ευρώ


Το κατώτατο ωρομίσθιο στην Ευρώπη

Λουξεμβούργο 11,10

Γαλλία 9,43

Βέλγιο 9,10

Ολλανδία 9,07

Ιρλανδία 8,65

Γερμανία 8,50

Βρετανία 7,78

Σλοβενία 4,53

Ισπανία 3,91

Ελλάδα 3,35

Πορτογαλία 2,92

Κροατία 2,29

Πολωνία 2,21

Τσεχία 2,01

Ουγγαρία 1,97

Σλοβακία 1,94

Εσθονία 1,90

Λιθουανία 1,76

Λετονία 1,71

Ρουμανία 1,06

Βουλγαρία 0,96


*Στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στα ανατολικά στα 7,39 ευρώ και στα δυτικά 5,31 ευρώ
Πηγή :http://www.tsekouratoi.gr




Αποκαλύφθηκε μεγάλη χριστιανική Βασιλική στο Δρυμό Βόνιτσας


DSC04315

 Η αιτωλοακαρνανανική γη δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει … Δεν έχει υπάρξει ανασκαφή, για έργο μικρό ή μεγάλο, που να μην έχει φέρει στο φως κάτι από τη ζωή της αρχαίας, ρωμαϊκής, βυζαντινής, μεταβυζαντινής, και νεότερης εποχής της περιοχής.
Νέοι οικισμοί, άγνωστα νεκροταφεία, αγροτικές εγκαταστάσεις, ιερά πόλεων και πολλές ακόμη ανακαλύψεις ,αλλάζουν συνεχώς τον αρχαιολογικό χάρτη της περιοχής, δίνοντας μας νέα στοιχεία για την ιστορία του τόπου. Αρχαίες πόλεις, οχυρά, θέατρα, ιερά, μοναστικά κέντρα, ναοί, σπηλαιώδεις εκκλησίες, βυζαντινά κάστρα, ενετικά και τούρκικα οχυρά, οι έρευνες για πολλά από τα οποία βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
Κατά την εκτέλεση των μεγάλων έργων οδοποιίας των τελευταίων ετών ήρθε στο φως πληθώρα νέων αρχαιολογικών θέσεων και κινητών μνημείων.
Στο πλαίσιο της ανασκαφής από τον Αύγουστο του 2013 στον νότιο τομέα του συνδετήριου δρόμου Ιονίας οδού με το Άκτιο στην περιοχή Δρυμός Βόνιτσας, στη θέση Κελεφί, αποκαλύφθηκαν τα ερείπια μεγάλης παλαιοχριστιανικής Βασιλικής!
Ο προϊστάμενος της 22ης εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ιωάννης Χουλιαράς, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου στη Ναύπακτο, μίλησε για τα όσα ήρθαν στο φως από την ανασκαφή, κάνοντας παράλληλα στην εισήγησή του μιαν προφορική παρουσίαση των ευρημάτων. «Στο χώρο του ναού εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν άφθονα αρχιτεκτονικά μέλη και κινητά ευρήματα, όπως μαρμάρινα θωράκια, τμήματα επιστυλίων, πεσσίσκοι, κίονες ραβδωτοί και αρράβδωτοι, κιονίσκοι, κιονόκρανα, επιθήματα, σιδερένιοι ήλοι, άφθονα θραύσματα υάλινων αντικειμένων καθώς και άφθονα σπαράγματα κονιάματος φέροντα ίχνη χρώματος. Εξαιρετικής σημασίας ωστόσο είναι το ψηφιδωτό δάπεδο της βασιλικής, που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών και φαίνεται να σκεπάζει έως τώρα έκταση περίπου 150 τετρ. μέτρων. Το ψηφιδωτό κοσμείται με γεωμετρικά κυρίως σχέδια και φέρει επιγραφή καθ’όλο το πλάτος της ανατολικής πλευράς του κεντρικού κλίτους. Με βάση τον γλυπτό και ψηφιδωτό διάκοσμο και τον τύπο των γραμμάτων της επιγραφής η βασιλική χρονολογείται στα μέσα με δεύτερο μισό του 5ου αιώνα μ. Χ.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χουλιαράς στην εισήγησή του.
Σε επικοινωνία που είχε το «Γ» με τον κ. Χουλιαρά, εκείνος εξηγεί πως στην περιοχή είχαν υπάρξει ευρήματα και παλαιότερα, δεν είχε γίνει όμως εκτενής έρευνα. «Τα έργα στην περιοχή τον περασμένο Αύγουστο αποκάλυψαν ένα τεράστιο συγκρότημα με ένα εξαιρετικό ψηφιδωτό δάπεδο. Έχουν μείνει ακόμη όρθια τείχη που υψώνονται έως 75 εκατοστά», αναφέρει ο ίδιος στο «Γεγονός». Η βασιλική χρονολογείται στο 2ο μισό του 5ου αιώνα και, όπως εξηγεί ο κ. Χουλιαράς, κατά τη δεκαετία του ’60 είχαν εντοπιστεί στην περιοχή άλλες τρείς βασιλικές, η έρευνα όμως δεν είχε συνεχιστεί και «σε καμία δεν υπήρξαν τόσο σημαντικά ευρήματα όσο σε αυτή».
Στην ίδια περιοχή βρέθηκε κτίσμα που αποδίδεται πιθανότατα σε επισκοπικό ναό. «Εάν επιβεβαιωθεί ότι η περιοχή ήταν επισκοπική, αλλάζει ο αρχαιολογικός χάρτης της Βυζαντινής Αιτωλοακαρνανίας», τονίζει.
Ακόμη, βρέθηκε μεγάλο συγκρότημα στη βόρεια πλευρά του δρόμου, προς τη θάλασσα, με δημόσια κτήρια και λουτρά, που ανάγεται στους ρωμαϊκούς χρόνους. Και όλα αυτά σε μια ανασκαφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιφυλάσσοντας, ποιος ξέρει τι ακόμη…
Τα ευρήματα εντοπίστηκαν σε περιοχή που, ευτυχώς, δεν υπάρχει χάραξη για δρόμο, αλλά σε χάραξη κόμβου και θα πρέπει προφανώς να γίνουν πλέον οι απαιτούμενες τροποποιήσεις.
Τα εντυπωσιακά ευρήματα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή σε εκδήλωση στο Εθνικό Ίδρυμα ερευνών.
Μαρίνα Ζαρκαβέλη-ΓΕΓΟΝΟΣ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
photy by:   flickriver.com
Πηγή : http://perierga.gr/

Έρευνα – ΣΟΚ: Φουγάρα τα Ελληνόπουλα


tsigara

Πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό καπνιστών παραμένει η Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να είναι μία από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως. Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα στα δέκα παιδιά που καπνίζουν, έχει ξεκινήσει την επικίνδυνη συνήθεια σε ηλικία 7 ετών και η μέση ηλικία έναρξης του καπνίσματος στη χώρα μας είναι τα 12 έτη.
Η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου κατέχουν την πρώτη θέση σε αριθμό ενηλίκων καπνιστών και η Πελοπόννησος στους ανήλικους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάθε χρόνο χάνουν στη χώρα μας τη ζωή τους από κάπνισμα περίπου 10.000 άνθρωποι.
Και αυτή η κακή συνήθεια, όπως καταγράφει η έρευνα, ξεκινά από τους γονείς, καθώς το 56.7% των μαθητών εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα μέσα στο σπίτι τους, ενώ το 67,4% των μαθητών εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα μέσα σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Εντύπωση στους ειδικούς προκάλεσε ότι ακόμη και οι υπεύθυνοι στα σημεία πώλησης καπνού δεν ενδιαφέρονται για τον νόμο και πωλούν κανονικά τσιγάρα σε ανήλικους. Μεταξύ όσων ανήλικων καπνιστών αγοράζουν τσιγάρα το 87.3% δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην αγορά τους λόγω ηλικίας.
H μελέτη, σύμφωνα με τα Νεα, διεξήχθη στη χώρα μας το 2013 με τη μέθοδο της καταγραφής σε επίπεδο νοικοκυριών και προσωπικές συνεντεύξεις σε άτομα μεγαλύτερα των 15 ετών , από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και την MRB Hellas. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Erasmus+: Χρήσιμες Οδηγίες για τον Τρόπο Υποβολής Αίτησης στα πλαίσια του Νέου Προγράμματος της Ε.Ε.

Θα βρείτε πιο κάτω χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο υποβολής αίτησης στα πλαίσια του Νέου Προγράμματος της Ε.Ε. για τους τομείς της...
εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού Erasmus+.

Θα βρείτε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων που έχει δημοσιευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επίσης και την και εθνική πρόσκληση που έχει ετοιμαστεί από τις 2 Εθνικές Υπηρεσίες που θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του Προγράμματος στην Κύπρο, το ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.youth.org.cy/default.asp?id=480

Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία συμπλήρωσης μιας αίτησης, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τον Οδηγό του Προγράμματος. Τονίζεται ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διαβάσετε το Μέρος Α' όπου δίνονται γενικές πληροφορίες για το Erasmus+, το Μέρος Γ' όπου θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής αιτήσεων και επιχορήγησης των σχεδίων ενώ από το Μέρος Β', να διαβάσετε τις σχετικές οδηγίες για τις δράσεις που σας ενδιαφέρουν.

Για δική σας ευκολία, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Οι Ανταλλαγές Νέων, η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (2-12 μήνες), όπως επίσης και οι δραστηριότητες κατάρτισης των ατόμων που ασχολούνται με τη Νεολαία (youth workers), βρίσκονται κάτω από τη Βασική Δράση 1. Οι διακρατικές πρωτοβουλίες νέων, όπως επίσης και ευκαιρίες συνεργασίας και με άλλους τομείς, πέραν της νεολαίας, εντάσσονται στη Βασική Δράση 2. Η πραγματοποίηση εθνικών ή διακρατικών συναντήσεων μεταξύ νέων και αρμοδίων πολιτικής για τη νεολαία (Διαρθρωμένος Διάλογος) εντάσσονται στη Βασική Δράση 3.

Προτού υποβάλετε αίτηση στα πλαίσια του Erasmus+

θα πρέπει να προβείτε στα εξής:

Καταχώρηση του οργανισμού/ομάδας σας στην Υπηρεσία Ταυτοποίησης της Ε.Ε. -ECAS. Για οδηγίες σχετικά με την καταχώρηση, συμβουλευθείτε το σχετικό εγχειρίδιο της Ε.Ε. που θα βρείτε στο σύνδεσμο http://eeas.europa.eu/media/subscribe/ecas-user-manual.pdf

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού που θα σας δοθούν από το ECAS, στο Participant Portal της Ε.Ε. στο σύνδεσμο:

http://ec.europa.eu/education/participants/portal/desktop/en/home.html για να αποκτήσετε το 9ψήφιο προσωπικό αριθμό για την οργάνωση/ομάδα σας (Personal Identification Code- PIC). Παρακαλώ συμβουλευθείτε τον Οδηγό που έχει ετοιμάσει η Ε.Ε και επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα για τη διαδικασία καταχώρησης του οργανισμού σας και απόκτησης αυτού του κωδικού.

Στο παρόν στάδιο, έχουν δημοσιευθεί από την Ε.Ε. μόνο δείγματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι και τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Ε. για το Erasmus+ http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

Τέλος, στον πιο κάτω πίνακα θα βρείτε τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής για τις αποκεντρωμένες δράσεις του Προγράμματος όσον αφορά στον τομέα της νεολαίας, όπως επίσης και την περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να ξεκινούν τα σχέδια τα οποία θα υποβληθούν σε έκαστη προθεσμία:
 
 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής:

Για σχέδια που ξεκινούν από:
Βασική Δράση 1
17 Μαρτίου 2014 - 17/6/2014 - 31/12/2014
30 Απριλίου 2014 - 1/8/2014 - 28/02/2014
1 Οκτωβρίου 2014 - 1/1/2015 - 3 0/09/2015

Βασική Δράση 2
30 Απριλίου 2014 - 1/9/2014 - 28/02/2015
1 Οκτωβρίου 2014 - 1/2/2015 - 30/09/2015

Βασική Δράση 3
30 Απριλίου 2014 - 1/8/2014 - 28/2/2015
1 Οκτωβρίου 2014 - 1/1/2015 - 30/09/2015

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για την απαραίτητη καθοδήγηση και στήριξη, ενώ πρόκειται να διοργανώσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις ευκαιρίες που παρέχει το νέο πρόγραμμα όσον αφορά στον τομέα της Νεολαίας, όπως επίσης και για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Επίσης, θα μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Ε.Ε. και της Υπηρεσίας.
Πηγή : campuscy.com

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του μήνα

Ούτε έναν ούτε δυο. Πέντε φόρους καλούνται να πληρώσουν έως το τέλος Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι. Πρόκειται για φόρους που αφορούν σε εισόδημα, ακίνητα και αυτοκίνητα. Ο συνολικός λογαριασμός που θα πρέπει να...
πληρώσουν οι φορολογούμενοι για του πέντε φόρου ανέρχονται στο περίπου 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, με δεδομένο ότι τα φορολογικά έσοδα που θα εισπραχθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου λογίζονται στο 2013, η είσπραξη των φόρων αποτελούν και βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί (και να διευρυνθεί αν είναι δυνατόν) το πρωτογενές πλεόνασμα για το προηγούμενο έτος.

Ας δούμε αναλυτικά τους φόρους που πρέπει να πληρωθούν:
- ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται σε όσους έχουν στην κατοχή τους ΙΧ άνω των 1929 κυβικών ηλικίας έως δέκα ετών, πισίνα ή αεροσκάφος. Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης πλην των ΙΧ από 1.929 έως 2.500 κυβικά που υπολογίζεται με συντελεστή 5%. εισοδήματος για όσους φορολογούμενους έλαβαν το εκκαθαριστικό το Δεκέμβριο. Εφόσον, ο φόρος εξοφληθεί εμπρόθεσμα παρέχεται έκπτωση 1,5%.

-η έκτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012. Ο φόρος καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τα συγκεκριμένα έτη είχαν σε ατομική βάση ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος

-η τέταρτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2013.

-η τέταρτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (χαράτσι) το οποίο βειώνεται και εξοφλείται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

-ο φόρος εισοδήματος από όσους έλαβαν το σχετικό εκκαθαριστικό τον Δεκέμβριο.

Οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους παραπάνω φόρους έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη ρύθμισή τους με τμηματική εξόφληση. Μπορούν να εξοφλήσουν τους φόρους σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις.

Για τη ρύθμιση απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης μέσω taxisnet. Μάλιστα είναι εφικτή η ρύθμιση ακόμη και πριν καταστούν οι φόροι ληξιπρόθεσμοι. Οι φορολογούμενοι που δεν θα εξοφλήσουν τους σχετικούς φόρους και δεν τους ρυθμίσουν θα λάβουν ειδοποιητήριο με το οποίο θα τους δίνεται διορία 30 ημερών προκειμένου να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν την οφειλή τους. Αν δεν το κάνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.
ΠΗΓΉ : capital.gr

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τι πρέπει να κάνεις εάν θέλεις να προσληφθείς σε μία επιχείρηση

interview6Ακούγεται κλισέ, αλλά τελικά ισχύει. Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική για τον υποψήφιο που αναζητά εργασία. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που κάνει ένας συνεντευξιαζόμενος για δουλειά, αλλά και τα μυστικά για να μπορέσει να αποκτήσει την πολυπόθητη θέση.
Οι υποψήφιοι καταφεύγουν συχνά σε απερίγραπτες γκάφες στην προσπάθεια τους να προσληφθούν από την εταιρεία των ονείρων τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός υποψηφίου, ο οποίος όταν ο εργοδότης του είπε “εντυπωσίασε με” εκείνος θεώρησε σωστό να βάλει φωτιά στην εφημερίδα του.
Μία άλλη υποψήφια έκρινε ότι έπρεπε να προειδοποιήσει τον άνθρωπο, που της έπαιρνε συνέντευξη, ότι είχε πάρει πολλά ηρεμιστικά και για το λόγο αυτό δεν ήταν ο …εαυτός της εκείνη την ημέρα.
Η εταιρεία CareerBuilder διεξήγαγε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.200 μάνατζερ και στελέχη των Human Resources. Tα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 50% των εργοδοτών καταλαβαίνει τα πρώτα πέντε λεπτά εάν ο υποψήφιος κάνει για τη δουλειά ή όχι και σχεδόν το 90% έχει αποφασίσει μέσα σε 15 λεπτά εάν θα προσλάβει ή όχι τον υποψήφιο
Good_first_impression “Οι εργοδότες θέλουν να δουν αυτοπεποίθηση και γνήσιο ενδιαφέρον για τη θέση. Η συνέντευξη δεν αποτελεί μόνο μία ευκαιρία για να επιδείξει κανείς τις δεξιότητές του, αλλά και για να δείξει ότι είναι ο τύπος του ανθρώπου που όλοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί του”, λέει η Rosemary Haefner, αντιπρόεδρος του τμήματος Ανθρώπινων Πόρων στην CareerBuilder.
“Μάθε τις κοινότοπες ερωτήσεις των συνεντεύξεων, κάνε έρευνα για την εταιρεία, κάνε πρόβα με ένα φίλο ή συγγενικό πρόσωπο ώστε να είσαι περισσότερο προετοιμασμένος. Ολα αυτά θα σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση και θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις”, είναι ορισμένες από τις συμβουλές, που θα μπορούσε να δώσει σε ένα υποψήφιο για μία θέση εργασίας, η Haefner.
Job-Panel-Interview Τρία λάθη- παγίδες για τους υποψήφιους
Τα τρία σοβαρότερα λάθη, που κάνουν οι υποψήφιοι στη διάρκεια της συνέντευξης για δουλεία είναι τα εξής: Δεν δείχνουν αρκετό ενδιαφέρον, δεν είναι ντυμένοι κατάλληλα και ενεργούν αλαζονικά.
Επιπλέον, η  CareerBuilder επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η σημασία της κατάλληλης γλώσσας του σώματος.
“Η επικοινωνία περιλαμβάνει περισσότερα από απλές λέξεις και εάν το ξεχάσετε αυτό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μπορεί να καταστρέψετε τις προοπτικές για τη θέση”.
Η απουσία βλεμματικής επαφής και η έλλειψη χαμόγελου, σε συνδυασμό με κακή στάση του σώματος, λειτουργούν αρνητικά στην αξιολόγηση του υποψηφίου.
Πηγή: newmoney.gr

Ελλάδα: Οκτώ στους δέκα δεν έχουν χρήματα για βασικά τρόφιμα

Οι αριθμοί της δυστυχίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης προκαλούν θλίψη…

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, αποτυπώνεται με τον πλέον αδυσώπητο τρόπο η εξαθλίωση της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους
  • Το 90% των Ελλήνων έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του
  • Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια
  • Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής
  • Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες
  • Το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού
  • Το 40% των πολιτών έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες
  • Ενας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις. 
ΠΗΓΗ http://kostasxan.blogspot.gr

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Θηλιά στο λαιμό μας το μη βιώσιμο χρέος!

Πρέπει να τελειώνουμε μαζί του, πριν αυτό μας τελειώσει!

Οί πλέον επιφανείς οικονομολόγοι του πλανήτη συμφωνούν, πως το χρέος μας στο ύψος που έχει φθάσει και με τη πολιτική λιτότητας που έχουν επιβάλει στη χώρα μας οι....
δανειστές είναι αδύνατο να αποπληρωθεί από εμάς και τις επόμενες γενιές, έστω κι αν ξεπουληθεί ολόκληρη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία της χώρας. Η ΕΕ των γραφειοκρατών αποδεικνύεται ότι αδιαφορεί για την ανθρωπιστική κρίση που περνάει η χώρα μας, αδιαφορεί για την μετατροπή της σε αποικία χρέους, την προιούσα γενοκτονία του λαού μας και συντάσσεται με τα συμφέροντα των δανειστών, που  κερδοσκοπούν ασύστολα από την κρίση. Αδιαφορεί για την εφαρμοζόμενη τακτική των Γερμανών, που προκειμένου να λεηλατήσουν μια χώρα - αποικία τους, φρόντιζαν πρώτα να έξοντώσουν τον ιθαγενή πληθυσμό για να μη στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Η μεν συγκυβέρνηση εφαρμόζει τα Μνημόνια με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει να αναδιαρθρώσει τις κρατικές δομές, να βελτιώσει τη λειτουργία της κρατικής μηχανής και τελικά να πείσει τις αγορές για το αξιόχρεο της χώρας.  Η αντιπολίτευση από την άλλη, πιστεύει πως θα καταφέρει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές καλύτερους όρους αποπληρωμής του χρέους και θα καταφέρει να υποκαταστήσει τα Μνημόνια με πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, που ακόμα όμως δεν έχει εκπονήσει..

Και οι δύο κάνουν λάθος: Με έλλειψη εθνικής κυριαρχίας, ούτε τις κρατικές σου δομές μπορείς να αναδιαρθρώσεις, ούτε τα οικονομικά σου να βελτιώσεις. Οι τοκογλύφοι δανειστές προσχηματικά ενδιαφέρονται για αναδιαρθρώσεις κρατικών δομών, όταν με τις πολιτικές λιτότητας στερούν τις δημόσιες υπηρεσίες από μέσα και προσωπικό που θα τις πραγματοποιήσει. Στόχος τους είναι η λεηλασία της χώρας κι όχι η αποκατάσταση του αξιόχρεου της. Όσο πιο πολύ διαλύσουν τη δημόσια διοίκηση, καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος και εξαθλιώσουν το λαό, τόσο η χώρα θα είναι έρμαιο στα χέρια τους. Μια περιφερειακή χώρα με την γεωπολιτική σημασία και τους εξαιρετικούς φυσικούς πόρους όπως ή πατρίδα μας, δεν πρέπει να παρουσιάζει αντιστάσεις στην επιβολή των σχεδίων τους..
Όμως και ή αντιπολίτευση ζει την ουτοπία της: Οι μηχανισμοί της ΕΕ είναι κυριολεκτικά απρόσβλητοι από οποιοδήποτε ¨πολιτικό ατύχημα¨. Για τον απλούστατο λόγο, πως αυτοί στήθηκαν για να εξυπηρετούν συμφέροντα τραπεζών, πολυεθνικών εταιρειών κι όχι των λαών της ΕΕ. Οχυρωμένοι πίσω από την καλβινιστική τιμωρητική λογική, δε διαπραγματεύονται με τιμωρημένους  λαούς. Χρησιμοποιώντας επίορκους πολιτικούς μας, έχουν δέσει τη χώρα μας στο Αγγλικό δίκαιο, που είναι..θεσμικά υπέρ των δανειστών έτσι που, αν αποφασίσουμε μονομερή διαγραφή του χρέους μας, να είμαστε εκτεθειμένοι στις διεκδικήσεις των δανειστών και μάλιστα ενώπιον των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου!

Η επίκληση του ¨επονείδιστου ¨τμήματος του χρέους μας για την μερική, έστω, διαγραφή του, αποδεικνύεται εκτός τόπου και χρόνου. Πράγματι, χωρίς πρόσβαση στα κρατικά αρχεία της εξουσίας, είναι αδύνατο οποιαδήποτε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) να βρεί και να στοιχειοθετήσει ποσά δανείων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν όχι προς όφελος του λαού αλλά για πλουτισμό των υπευθύνων κυβερνητών που συνήψαν αυτά τα δάνεια, προκειμένου τα τελευταία να χαρακτηριστούν ¨επονείδιστα¨ κι επομένως μη καταβλητέα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αν λάβει δε κανείς υπόψιν του τις δικαστικές διερευνήσεις  που πρέπει να διεξαχθούν προκειμένου να τεκμηριωθούν και να καταλογισθούν, με δικαστικές αποφάσεις, οι όποιες παράνομες συναλλαγές  και συνακόλουθες μίζες, η αποτελεσματικότητα της επίκλησης του ¨επονείδιστου χρέους¨ χάνεται σε βάθος χρόνου. Ως παράδειγμα ενισχυτικό του ισχυρισμού μου ας σκεφτούμε το χρόνο που χρειάστηκαν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να καταλήξουν στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για ποσά που αποτελούν μικρό τμήμα του επονείδιστου χρέους.

Η άλλη δυνατότητα που έχουμε, βάσει του διεθνούς δικαίου, για την μονομερή διαγραφή του χρέους μας είναι η επίκληση της ¨κατάστασης έκτάκτου ανάγκης¨ που βιώνει η χώρα. Εδώ η τεκμηρίωση της φτωχοποίησης του 30% του πληθυσμού, του 28% ανεργίας, των εκατοντάδων χιλιάδων σισιτίων, των χιλιάδων αστέγων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της λεηλασίας των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων,  την αναβίωση ασθενειών όπως η φυματίωση, η λύσσα, η ελονοσία και όπως γράφει η El País η πανούκλα(!), της καταστροφής της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, των χιλιάδων αυτοκτονιών κ.λπ. μπορεί εύκολα να γίνει από τα κρατικά αρχεία που μπορούν να τεθούν στη διάθεση του ΟΗΕ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων διεθνών οργανισμών. Κάτι τέτοιο θα συνταράξει κι ενδεχομένως να αφυπνίσει τους λαούς της ΕΕ, οι οποίοι δεν θα μπορούν να μη συμπαρασταθούν στον αγώνα της χώρας μας για επιβίωση όταν μάλιστα υποσχεθούμε αποπληρωμή του όποιου νομίμου χρέους μας με ρήτρα ανάπτυξης.

Η ήττα μας από ένα πολύ υποδεέστερο αντίπαλο σε έμψυχο υλικό και σε πολεμοφόδια το 1922 στη Μικρά Ασία,  εξ αιτίας του διχασμού μας τότε σε Βενιζελικούς και Βασιλικούς, η χειραγώγησή μας από τους δήθεν, τοτε, συμμάχους μας, ελπίζω να μας διδάξει στα χάλια που βρισκόμαστε σήμερα, πως μόνο η ενότητα λαού και πολιτικών μας δυνάμεων θα αποτρέψει μια τελική ήττα στον οικονομικό πόλεμο που υφίσταται η χώρα μας, με αναξιόπιστους και πάλι συμμάχους - εταίρους!
Ολες οι χώρες της ΕΕ, οι μεγάλες ευρωπαικές τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείς έχουν ετοιμάσει κάποιο σχέδιο αντίδρασης, για τη περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή/και την ΕΕ. Δεν είναι καιρός να μαζευτούν οι αρχηγοί των δικών μας κομμάτων και να δουν πώς όλοι μαζί θα προετοιμάσουν τον λαό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να εκπονήσουν το εθνικό μας plan B;

Δημήτρης Ματσικούδης 

Πληρώνετε πολλά στο ρεύμα; – Δείτε πόσο καίει κάθε ηλεκτρική συσκευή

Την στιγμή που τα τιμολόγια της ΔΕΗ παίρνουν κάθε χρόνο την ανιούσα, δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να υπολογίζουμε ακόμα και το παραμικρό κόστος κατανάλωσης για τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές…
Θέλοντας λοιπόν να μάθουμε πόσο «κοστίζουν» οι συσκευές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση στο σπίτι, τα βάλαμε κάτω και με βάση το τρέχον τιμολόγιο της ΔΕΗ (θα το βρείτε στα Σχετικά Documents) και την ενδεικτική τους ισχύ, καταλήξαμε στο τελικό τους κόστος ανά ώρα λειτουργίας.
Αν θέλετε να υπολογίσετε το πόσο θα σας… κάψουν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ δεν έχετε παρά να πολλαπλασιάσετε το κόστος που σας δίνουμε με τον χρόνο που χρησιμοποιείτε την κάθε συσκευή, μετά με την ημέρα και στο τέλος με τους μήνες (4) σύμφωνα με το in2life.
Έτσι για παράδειγμα ένα ενδεικτικό κόστος για δύο ώρες χρήσης πλυντηρίου ρούχων εβδομαδιαίως για τέσσερεις μήνες είναι: 2×4 = 8 ώρες τον μήνα x 4μήνες = 32 ώρες x 0,31€/ώρα = 10€.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα:
reuma
ΠΗΓΗ: tsantiri.gr

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Οι 85 πλουσιότεροι του κόσμου "βγάζουν" όσα ο μισός πλανήτης

 
Ο πλούτος των 85 πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου, συνδυαστικά, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο του μισού πληθυσμού σύμφωνα με νέα μελέτη της Oxfam.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και παρουσίασε το CNBC:
- Οι 85 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου έχουν τόσα χρήματα όσο τα 3,5 δισ. των πιο φτωχών!
- 210 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι το 2013, μπαίνοντας έτσι στο ”κλαμπ” των 1.426 ανθρώπων με περιουσία 5,4 τρισ. δολαρίων.
- Ο πλούτος του πλουσιότερου 1% των ανθρώπων παγκοσμίως ανέρχεται πλέον σε 110 τρις δολάρια, δηλαδή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Στην Ινδία ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε από λιγότερο από 6 άτομα σε 61 άτομα την τελευταία δεκαετία, οι οποίοι συγκεντρώνουν περίπου 250 δισ. δολάρια.
Oxfam22223333.jpg
 
Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλλει η Oxfam, οι οικονομικές ανισότητες διευρύνθηκαν ραγδαία στις περισσότερες χώρες μετά την έναρξη της κρίσης.
Έτσι σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πλούτος κατέχεται σήμερα από το 1% του πληθυσμού, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, που υπενθυμίζει ότι οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο διαθέτουν όλοι μαζί τόσα όσα αντιστοιχούν στο ήμισυ των φτωχότερων του παγκόσμιου πληθυσμού.
Αυτό το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων αύξησε κατά την ίδια περίοδο τα εισοδήματά του σε 24 από τις 26 χώρες για τις οποίες κρατούνται στοιχεία από το 1980 έως το 2012. Από αυτούς, σχεδόν επτά στους δέκα ζουν σε χώρα όπου η οικονομική ανισότητα αυξήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, γράφει η Oxfam.
«Ακόμη κι αν η κρίση προς στιγμήν περιόρισε το μερίδιο του παγκόσμιου πλούτου που κατέχουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, οι τελευταίοι ανέκτησαν ευρύτατα τα κέρδη τους», τονίζει η έκθεση.
Έτσι, το πλουσιότερο 1% στην Κίνα, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ έχει υπερδιπλασιάσει το μερίδιό του στο εθνικό εισόδημα από το 1980. Ακόμη και στις χώρες που φημίζονται για το σύστημα ισότητάς τους, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία, το μερίδιο των εισοδημάτων που πηγαίνει στο πλουσιότερο 1% αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 50%.
Για την Oxfam, το χάσμα των ανισοτήτων αυτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρηματοπιστωτική απορρύθμιση, στα στρεβλά φορολογικά συστήματα και στους κανονισμούς που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή.
Η μκο καταγγέλλει επίσης τα μέτρα λιτότητας, τις δυσμενείς για τις γυναίκες πολιτικές και την ιδιοποίηση εσόδων που προέρχονται από το πετρέλαιο και την εξόρυξη ορυκτών.
Η ΜΚΟ συσχετίζει επίσης τις ακραίες οικονομικές ανισότητες με την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από μια πολιτική ελίτ, η οποία κυβερνά μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.
«Χωρίς την ανάληψη πραγματικής δράσης για τον περιορισμό των ανισοτήτων αυτών, τα προνόμια και τα μειονεκτήματα θα μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, όπως στην αρχαιότητα. Συνεπώς θα ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ισότητα των ευκαιριών δεν θα είναι παρά μια ψευδαίσθηση», τονίζει.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου στην Ελβετία, διαπίστωσε ότι οι αυξανόμενες οικονομικές ανισότητες συνιστούν μείζονα κίνδυνο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.
- See more at: http://arouraios.gr/2014/01/oi-85-plousioteroi-tou-kosmou-quot-bgazoun-quot-osa-o-misos-planiths/#sthash.PqGDj1EY.dpuf
 
Ο πλούτος των 85 πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου, συνδυαστικά, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο του μισού πληθυσμού σύμφωνα με νέα μελέτη της Oxfam.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και παρουσίασε το CNBC:
- Οι 85 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου έχουν τόσα χρήματα όσο τα 3,5 δισ. των πιο φτωχών!
- 210 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι το 2013, μπαίνοντας έτσι στο ”κλαμπ” των 1.426 ανθρώπων με περιουσία 5,4 τρισ. δολαρίων.
- Ο πλούτος του πλουσιότερου 1% των ανθρώπων παγκοσμίως ανέρχεται πλέον σε 110 τρις δολάρια, δηλαδή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Στην Ινδία ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε από λιγότερο από 6 άτομα σε 61 άτομα την τελευταία δεκαετία, οι οποίοι συγκεντρώνουν περίπου 250 δισ. δολάρια.
Oxfam22223333.jpg
 
Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλλει η Oxfam, οι οικονομικές ανισότητες διευρύνθηκαν ραγδαία στις περισσότερες χώρες μετά την έναρξη της κρίσης.
Έτσι σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πλούτος κατέχεται σήμερα από το 1% του πληθυσμού, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, που υπενθυμίζει ότι οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο διαθέτουν όλοι μαζί τόσα όσα αντιστοιχούν στο ήμισυ των φτωχότερων του παγκόσμιου πληθυσμού.
Αυτό το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων αύξησε κατά την ίδια περίοδο τα εισοδήματά του σε 24 από τις 26 χώρες για τις οποίες κρατούνται στοιχεία από το 1980 έως το 2012. Από αυτούς, σχεδόν επτά στους δέκα ζουν σε χώρα όπου η οικονομική ανισότητα αυξήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, γράφει η Oxfam.
«Ακόμη κι αν η κρίση προς στιγμήν περιόρισε το μερίδιο του παγκόσμιου πλούτου που κατέχουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, οι τελευταίοι ανέκτησαν ευρύτατα τα κέρδη τους», τονίζει η έκθεση.
Έτσι, το πλουσιότερο 1% στην Κίνα, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ έχει υπερδιπλασιάσει το μερίδιό του στο εθνικό εισόδημα από το 1980. Ακόμη και στις χώρες που φημίζονται για το σύστημα ισότητάς τους, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία, το μερίδιο των εισοδημάτων που πηγαίνει στο πλουσιότερο 1% αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 50%.
Για την Oxfam, το χάσμα των ανισοτήτων αυτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρηματοπιστωτική απορρύθμιση, στα στρεβλά φορολογικά συστήματα και στους κανονισμούς που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή.
Η μκο καταγγέλλει επίσης τα μέτρα λιτότητας, τις δυσμενείς για τις γυναίκες πολιτικές και την ιδιοποίηση εσόδων που προέρχονται από το πετρέλαιο και την εξόρυξη ορυκτών.
Η ΜΚΟ συσχετίζει επίσης τις ακραίες οικονομικές ανισότητες με την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από μια πολιτική ελίτ, η οποία κυβερνά μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.
«Χωρίς την ανάληψη πραγματικής δράσης για τον περιορισμό των ανισοτήτων αυτών, τα προνόμια και τα μειονεκτήματα θα μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, όπως στην αρχαιότητα. Συνεπώς θα ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ισότητα των ευκαιριών δεν θα είναι παρά μια ψευδαίσθηση», τονίζει.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου στην Ελβετία, διαπίστωσε ότι οι αυξανόμενες οικονομικές ανισότητες συνιστούν μείζονα κίνδυνο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.
- See more at: http://arouraios.gr/2014/01/oi-85-plousioteroi-tou-kosmou-quot-bgazoun-quot-osa-o-misos-planiths/#sthash.PqGDj1EY.dpuf
Ο πλούτος των 85 πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου, συνδυαστικά, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο του μισού πληθυσμού σύμφωνα με νέα μελέτη της Oxfam.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και παρουσίασε το CNBC:
- Οι 85 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου έχουν τόσα χρήματα όσο τα 3,5 δισ. των πιο φτωχών!
- 210 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι το 2013, μπαίνοντας έτσι στο ”κλαμπ” των 1.426 ανθρώπων με περιουσία 5,4 τρισ. δολαρίων.
- Ο πλούτος του πλουσιότερου 1% των ανθρώπων παγκοσμίως ανέρχεται πλέον σε 110 τρις δολάρια, δηλαδή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Στην Ινδία ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε από λιγότερο από 6 άτομα σε 61 άτομα την τελευταία δεκαετία, οι οποίοι συγκεντρώνουν περίπου 250 δισ. δολάρια.
Oxfam22223333.jpg
 
Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλλει η Oxfam, οι οικονομικές ανισότητες διευρύνθηκαν ραγδαία στις περισσότερες χώρες μετά την έναρξη της κρίσης.
Έτσι σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πλούτος κατέχεται σήμερα από το 1% του πληθυσμού, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, που υπενθυμίζει ότι οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο διαθέτουν όλοι μαζί τόσα όσα αντιστοιχούν στο ήμισυ των φτωχότερων του παγκόσμιου πληθυσμού.
Αυτό το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων αύξησε κατά την ίδια περίοδο τα εισοδήματά του σε 24 από τις 26 χώρες για τις οποίες κρατούνται στοιχεία από το 1980 έως το 2012. Από αυτούς, σχεδόν επτά στους δέκα ζουν σε χώρα όπου η οικονομική ανισότητα αυξήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, γράφει η Oxfam.
«Ακόμη κι αν η κρίση προς στιγμήν περιόρισε το μερίδιο του παγκόσμιου πλούτου που κατέχουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, οι τελευταίοι ανέκτησαν ευρύτατα τα κέρδη τους», τονίζει η έκθεση.
Έτσι, το πλουσιότερο 1% στην Κίνα, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ έχει υπερδιπλασιάσει το μερίδιό του στο εθνικό εισόδημα από το 1980. Ακόμη και στις χώρες που φημίζονται για το σύστημα ισότητάς τους, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία, το μερίδιο των εισοδημάτων που πηγαίνει στο πλουσιότερο 1% αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 50%.
Για την Oxfam, το χάσμα των ανισοτήτων αυτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρηματοπιστωτική απορρύθμιση, στα στρεβλά φορολογικά συστήματα και στους κανονισμούς που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή.
Η μκο καταγγέλλει επίσης τα μέτρα λιτότητας, τις δυσμενείς για τις γυναίκες πολιτικές και την ιδιοποίηση εσόδων που προέρχονται από το πετρέλαιο και την εξόρυξη ορυκτών.
Η ΜΚΟ συσχετίζει επίσης τις ακραίες οικονομικές ανισότητες με την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από μια πολιτική ελίτ, η οποία κυβερνά μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.
«Χωρίς την ανάληψη πραγματικής δράσης για τον περιορισμό των ανισοτήτων αυτών, τα προνόμια και τα μειονεκτήματα θα μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, όπως στην αρχαιότητα. Συνεπώς θα ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ισότητα των ευκαιριών δεν θα είναι παρά μια ψευδαίσθηση», τονίζει.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου στην Ελβετία, διαπίστωσε ότι οι αυξανόμενες οικονομικές ανισότητες συνιστούν μείζονα κίνδυνο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.
ΠΗΓΗ  arouraios.gr

Δείτε που καταλήγει το 80% των φωτογραφιών που ανεβάζετε στο internet

Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα του Internet Watch Foundation. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο οργανισμός Internet Watch Foundation, ο οποίος...

είναι εγκατεστημένος στο Λονδίνο, το 88% των φωτογραφιών με γυμνούς εφήβους καταλήγουν και χρησιμοποιούνται σε πoρνoγραφικά sites.
Η μελέτη έδειξε, οι φωτογραφίες αυτές υποκλέπτονται απ «παρασιτικούς» ιστότοπους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για πολύ κακούς σκοπούς.Χαρακτηριστικό της τρομακτικής διάστασης που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό είναι ότι εντός 48 ωρών, οι ειδικοί του IWF εντόπισαν 12.224 φωτογραφίες και videos, που είχαν δημοσιευτεί σε 68 διακριτικά sites, blogs και κοινωνικά δικτύων, το περιεχόμενο τν οποίων ήταν ακατάλληλο.
Συνολικά η μελέτη έδειξε ότι 10.776 εξ αυτών, δηλαδή το 88 % , υποκλάπηκαν και στη συνέχεια δημοσιεύτηκα σε άλλους ιστότοπους.
Οι γυμνές εικόνες συχνά βρίσκονται σε κλεμμένα κινητά τηλέφωνα ή αποστέλλονται μέσω e-mail ή mms.«Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν τν ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση», υπογραμμίζει για τη γαλλική free-press Metro, o κοινωνιολόγος Michel Fize.
«Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το Internet, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.», συμπλήρωσε ο ίδιος.Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που συμβεί το κακό και η φωτογραφία ενός εφήβου βρεθεί σε κάποιο ανεπιθύμητο site, δεν αρκεί να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του.Άμα με κάποιο τρόπο η γυμνή φωτογραφία περάσει στο Διαδίκτυο, ο έλεγχος χάνεται προειδοποιεί ο IWF.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ

EΓΩ ΕΣΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ
Το σχολείο αναλαμβάνει εξ απαλών ονύχων τη διαπαιδαγώγηση και την ηθική διαμόρφωση κάθε μέλους μίας πολιτισμένης κοινωνίας. Στους κόλπους του καθένας από εμάς μαθαίνει έννοιες όπως φιλία, αλληλεγγύη, επικοινωνία, μοίρασμα, ακόμη και αγάπη, με τρόπο πιο στέρεο και στιβαρό από την αγωγή που λαμβάνουμε από τα σπίτια μας. Η προετοιμασία είναι συστηματική και στοχεύει ακριβώς στο να...
διαμορφώσει ένα συγκροτημένο άτομο, έτοιμο να ενταχθεί στην κοινωνία.
Πολλές φορές, ωστόσο, ορισμένες έννοιες και μαθήματα δεν απορρέουν από οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε υπακούουν σε κανόνες και μαθηματικούς τύπους. Είναι τα κομμάτια εκείνα της εμπειρικής ζωής, τα οποία ζεις και εντός των οποίων διαμορφώνεσαι συν τω χρόνω, μέσα από όλα εκείνα τα γεγονότα που θα σε πληγώσουν, ευχαριστήσουν, μάθουν πράγματα για την περίεργη διαδικασία που λέγεται ζωή. Είναι αόριστες και ταυτόχρονα τόσο ορισμένες έννοιες, τις οποίες μπορεί να μη λαμβάνεις υπόψη, αλλά σίγουρα έχεις κατοχυρώσει ως προσωπική σου περιουσία από ένα σημείο και μετά στην πορεία της ζωής σου:
  • Δούναι και λαβείν. Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Το τίμημα μπορεί να είναι υψηλό και το αντάλλαγμα δυσανάλογο ή και ανύπαρκτο. Οι συναλλαγές σου, συναισθηματικές και υλικές, δεν θα είναι πάντα τίμιες, αλλά μπορεί να εξελιχθούν σε ετεροβαρώς επαχθείς, με εσένα να μην είσαι πάντα σε θέση να σηκώσεις το βάρος και να τις διαχειριστείς με σύνεση και σιγουριά. Είναι ένα μάθημα που θα λάβεις ίσως με σκληρό τρόπο, πάντως όταν το μάθεις, θα αισθανθείς τους μύες σου να δυναμώνουν…
  • Χρόνος και υπομονή. Η διαχείριση του είναι από τα πρώτιστα μελήματα μας, και πάντως δεν τον αποτρέπει από το να τρέχει ασταμάτητα. Όλη σου η ζωή σε μία κλεψύδρα άμμο, η οποία μοιραία κάποια στιγμή θα σταματήσει. Και προτού συμβεί αυτό, θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι ορθά τις στιγμές σου, να μην είσαι ανυπόμονη και να μάθεις ότι το κατάλληλο timing συνιστά τα πάντα στο παιχνίδι που λέγεται χρόνος στη ζωή σου. Θα έχεις πολλές εμπειρίες μη φοβάσαι…
  • Πόνος και φόβος. Θα τα νιώσεις και τα δύο στη ζωή σου. Το πρώτο σε μεγάλες ποσότητες, τις οποίες δεν θα μπορείς πάντα να κουμαντάρεις. Το δεύτερο σε στιγμές αβεβαιότητας, όπου θα αισθάνεσαι το σκαρί σου να μπάζει νερά, κι εσύ απεγνωσμένα θα προσπαθείς να ξεφύγεις. Κι όμως, κατά ένα μαγικό τρόπο, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις και τα δύο, να απαλύνεις τις συνέπειες τους, και να βγεις δυνατότερη μέσα από αυτά. Δεν θα καταστούν θετικά συναισθήματα, αλλά και δεν θα σε αποτρέψουν από το να ζήσεις. Πορευόμενη πάντα μέσα από τις δικές σου επιλογές…
  • Σταθερότητα και αλλαγή. Το ποια από τις δύο θα επικρατεί στη ζωή σου κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, είναι καθαρά δική σου επιλογή. Εσύ θέτεις τους όρους, αναλόγως των αναγκών σου, και εσύ δίνεις το σύνθημα για να αρχίσει το παιχνίδι. Αντίθετα από ότι πιστεύεις, εδώ πρόκειται για ένα μάθημα που παίζεται σόλο. Και ο καθηγητής του εαυτού σου είσαι εσύ και μόνο…
  • Προσωπική εξέλιξη και στόχοι. Το σχολείο μπορεί να σου θέσει τις βάσεις, εσύ ωστόσο είσαι εκείνη που θα επιλέξει τι θα χτίσεις πάνω σε αυτές: το αν θα είναι καλύβι ή υπερπολυτελής βίλα δεν παίζει τόση σημασία, όσο το να παραμείνεις πιστή στους στόχους και τα οράματα σου και να είσαι υπερήφανη για την προσπάθεια σου, ακόμη κι όταν δεν φτάνεις στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, sky is the limit, και μπορείς να προσπαθήσεις ξανά και ξανά και ξανά…
Η ζωή δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει, ούτε τους πιο οργανωτικούς ανθρώπους της υφηλίου. Με τον τρόπο που σου παρέχει σταθερότητα, με τον ίδιο ακριβώς σε αναποδογυρίζει και κάνει άνω κάτω σταθερότητες και βεβαιότητες που έμοιαζαν μπετόν αρμέ. Το ζήτημα είναι κατά πόσον εσύ η ίδια έχεις πάρει τα απαραίτητα μαθήματα από αυτή, τα έχεις εγκολπωθεί και πορεύεσαι με τη γνώση τους, ώστε να είσαι προετοιμασμένη για πιθανά αι απίθανα ενδεχόμενα. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις θετικά ή αρνητικά, την απάντηση θα στη δώσει η ίδια η πορεία σου μέσα σε αυτή, και εσύ οφείλεις να είσαι έτοιμη να την αντικρίσεις και να την αποδεχτείς. Και μην ξεχνάς: ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο μάθημα. Το αν θα πρόκειται για υπερεντατικό ή απλό φρεσκάρισμα, και πάλι εξαρτάται από σένα. Εσύ κρατάς τα φώτα πορείας και επιλέγεις πότε θα τα αναβοσβήνεις. Στο κάτω κάτω, δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν άλλο, πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Που είναι και ο τελικός και αυστηρότερος κριτής. Στη ζυγαριά του, λοιπόν, θα φανούν και τα τελικά αποτελέσματα…
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.marymary.gr

Προκήρυξη 200 θέσεων εργασίας στο Μετρό -Τι ειδικότητες ζητούν



Την ταχύτατη προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης 200 ατόμων στο ΜΕΤΡΟ ζητά με έγγραφό του ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος από το ΑΣΕΠ. Το νέο προσωπικό θα καλύψει τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει το άνοιγμα των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ αλλά και η επιδοση 17 νεών συρμών το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με το Εuro2day.gr το προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων, αλλά και τεχνικό προσωπικό, ενώ δεν θα γίνουν προσλήψεις και σε θέσεις διοικητικού προσωπικού.
Πάντως, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, προτεραιότητα στις προσλήψεις αυτές θα έχουν οι συμβασιούχοι οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι σωρεία προσλήψεων, που έγινε κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οδήγησε την εταιρεία ΑΜΕΛ σε λειτουργικές ζημιές, για πρώτη φορά από την λειτουργία της.
Εν τω μεταξύ στις ράγες του μετρό θα μπουν σύντομα και οι 17 νέοι συρμοί τρίτης γενιάς, οι οποίοι κόστισαν 155 εκατ. ευρώ λαο κατασκευάστηκαν στην Κορέα. Οι συρμοί έχουν ήδη παραληφθεί, ωστόσο δεν έχουν μπει ακόμη σε κίνηση.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : iefimerida.gr

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στα επικυρωμένα αντίγραφα και στην ταλαιπωρία των πολιτών από το δημόσιο

Ακόμα ένα χτύπημα στη γραφειοκρατία έρχεται με την κατάργηση των επικυρωμένων αντιγράφων  στις συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων, αφού αποφασίστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αντικατασταθούν από απλές φωτοτυπίες.
Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ πρόκειται για μία από τις τέσσερις βασικές παρεμβάσεις -χτυπήματα στη γραφειοκρατία.
Πόσο «κόστιζε» η γραφειοκρατία των επικυρωμένων αντιγράφων ανά έτος
  • 50 εκατομμύρια επικυρώσεις αντιγράφων σε ΚΕΠ και αστυνομικά τμήματα
  • 3 λεπτά ο μέσος χρόνος για την κάθε επικύρωση
  • 2,5 εκατομμύρια εργατοώρες
  • 312.500 εργάσιμες ημέρες
1.420 υπάλληλοι με αποκλειστική και πλήρη απασχόληση 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : frognews.gr

Από φέτος σε ισχύ η «τράπεζα θεμάτων» για τις Πανελλαδικές

Την εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα ισχύσει ακριβώς όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο νόμος προβλέπει ότι τα θέματα θα επιλεχθούν κατά 50% από την «τράπεζα» στις εξετάσεις του καλοκαιριού της Α' τάξης του Λυκείου.
Κάτι τέτοιο άλλωστε θεωρείται απίθανο, με το δεδομένο ότι δεν έχει καν συγκροτηθεί ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων, ούτε έχει επιλεγεί ο πρόεδρος του.
Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι θα ορισθεί ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό επιλογής θεμάτων από την «τράπεζα» κατά την εφετινή πρώτη εφαρμογή της.
«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης, εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
«Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων» κατέληξε.

Μπαρόζο: Παράδειγμα για την Ευρώπη η Ελλάδα

«Η Ευρώπη οφείλει πολλά, όχι μόνο στην αρχαία κλασική Ελλάδα, αλλά και στη σύγχρονη Ελλάδα για το παράδειγμα αποφασιστικότητας, δέσμευσης και θάρρους που δίνει σε αυτή τη συγκυρία».

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ξεκίνησε την ομιλία του στην παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε από την Ολομέλεια του Ε.Κ. ότι οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη και από την ΕΕ και ότι η Ευρώπη θα καταρρεύσει, διαψεύστηκαν παταγωδώς.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ, λίγο πριν τη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας και ότι ο πρωθυπουργός της βρίσκεται σήμερα στο Ε.Κ. με τη σταθερή ευρωπαϊκή δέσμευση, αποδεικνύει ότι οι Κασσάνδρες είχαν άδικο. Η αντοχή και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι προέβλεπαν οι κινδυνολόγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει μια ιδιαίτερα οδυνηρή, αλλά αναγκαία διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής με εντυπωσιακά αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι από δημοσιονομικό έλλειμμα 15% του ΑΕΠ, η χώρα επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από τη σταθερή πτώση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελληνική Προεδρία εστιάζει σε θέματα τα οποία συμμερίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξέφρασε την πεποίθηση θα αποδειχθεί επιτυχημένη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στόχος δεν είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και η τόνωση των επενδύσεων ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να τονωθεί η απασχόληση. 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.tokarfi.gr

Στα 22 δισ. το αδικαιολόγητο ποσό

Στα 22 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά τους ελέγχους των 54.000 εμβασμάτων της τριετίας 2008-2011, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο. Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις έρευνες σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε πως μόλις 266 ελέγχονται από τα περίπου 1700 πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί.
Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι μέσα στο μήνα θα υπάρχουν στοιχεία από την ολοκλήρωση κάποιων ελέγχων και από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, 6 άτομα φαίνεται να έχουν αποκρυβείσα περιουσία 10 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, σημείωσε ότι πέραν της «λίστας Λαγκάρντ», το ΣΔΟΕ ασχολείται και με άλλες υποθέσεις με προσδοκώμενα έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ.  
Τις επόμενες ημέρες ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη τη δικογραφία με βασικό εμπλεκόμενο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα αρχίσει να καλεί τα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.athina984.gr

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πώς τα αναψυκτικά επηρεάζουν τον εγκέφαλο


Πώς τα αναψυκτικά επηρεάζουν τον εγκέφαλο

Η συχνή κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μακροχρόνια κατανάλωση αναψυκτικών οδηγεί σε υπερκινητικότητα και αλλοίωση εκατοντάδων πρωτεϊνών του εγκεφάλου.
Παρόμοιες αλλαγές στον εγκέφαλο παρατηρούνται σε ασθενείς που υποφέρουν είτε από καρκίνο στον εγκέφαλο, είτε από Αλτσχάιμερ, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
Επιστήμονες από την Αυστραλία έκαναν πειράματα σε ποντίκια, όμως πιστεύουν ότι τα στοιχεία που κατέγραψαν αποτελούν απόδειξη ότι μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης έχει σημαντικές επιδράσεις και σε άλλους τομείς, πέραν της σωματικής υγείας.
«Στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες παρατηρείται ολοένα αυξανόμενη κατανάλωση αναψυκτικών, ενώ για πολλούς ενήλικες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς τους. Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι η μακροχρόνια κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών αντί για νερό, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη συμπεριφορά και σημαντικές αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου» ανέφερε η ερευνήτρια Jane Franklin.
«Αν διψάτε πιείτε νερό. Καταναλώνετε τα αναψυκτικά με μέτρο» πρόσθεσε η ίδια.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.newsbeast.gr/

Νομοσχέδιο «σκούπα» για τους δημοσίους υπαλλήλους

Νομοσχέδιο «σκούπα» για τους δημοσίους υπαλλήλουςΜεγάλες ανατροπές στη διαδικασία αξιολόγησης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα καταθέσει σύντομα το σχετικό νομοσχέδιο.
Πλέον αλλάζει ο τρόπος που οι αξιολογητές βαθμολογούν τους εργαζόμενους στα υπουργεία και τους δημοσίους φορείς, θα γίνεται με ποσόστωση και οι υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κλίμακες βαθμολόγησης. Μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο όμως αποτελεί και το θέμα της επιλογής των προϊσταμένων στο Δημόσιο. Η σχετική ρύθμιση, βασική φιλοσοφία της οποίας θα είναι να μπουν σε πρώτο πλάνο τα προσόντα, έναντι της ιεραρχίας αποφασίστηκε τελικώς να έρθει στη Βουλή με χωριστό νομοσχέδιο. Με αυτή, θα ενισχύονται δηλαδή τα κριτήρια που αφορούν τα τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.ά.) των υποψηφίων γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών, με στόχο να έχουν πλεονέκτημα οι νεότεροι προσοντούχοι υπάλληλοι έναντι των στελεχών που διαθέτουν κυρίως εμπειρία. Στις προβλέψεις που μελετώνται συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η διεξαγωγή ειδικής συνέντευξης στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα η συνέντευξη αναμένεται να είναι ανοιχτή στους συνυποψηφίους, να μαγνητοφωνείται και να πραγματοποιείται από επιτροπές ανώτατων στελεχών που θα έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Οι αλλαγές που φέρνει το ΠΕΔΥ στην υγεία – Όλο το νομοσχέδιο

igeiaH ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ θα είναι στο εξής το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) που θα έχει ως στόχο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία, όπως αναφέρεται και στην εισαγωγική έκθεση του νέου νομοσχεδίου που δόθηκε αργά τη νύχτα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Με βάση το νέο σχέδιο νόμου, οι γιατροί που θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ενός μήνα και θα πρέπει να κλείσουν άμεσα τα ιατρεία τους. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, που θα αποφασίσουν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ είναι υποχρεωμένοι προσκομίσουν πιστοποιητικά ότι έκλεισαν τα ιατρεία τους, καθώς στο εξής θα έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Το διάστημα αυτό θα λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους. Στη συνέχεια θα μεταφέρονται έπειτα από αίτησή τους σε οργανικές θέσεις που συστήνονται στις ΔΥΠΕ.
Μέσα σε οκτώ μήνες από την ολοκλήρωση της μετάταξης τους, οι γιατροί θα αξιολογούνται και θα κατατάσσονται σε θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ.
Οι ασφαλισμένοι στο διάστημα αυτό θα εξυπηρετούνται από νοσοκομεία και συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ .
Ο ΕΟΠΥΥ παραμένει μόνο ως αγοραστής υπηρεσιών τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.
Στο ΠΕΔΥ εντάσσονται όλες οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, πολυιατρεία – κάποια από τα οποία θα κλείσουν αν κριθεί ασύμφορη η λειτουργία τους- και τα Κέντρα Υγείας, τα οποία θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, μετά από απόφαση του διοικητή κάθε υγειονομικής περιφέρειας. Την ευθύνη πλέον για τις μονάδες αυτές πρωτοβάθμιας φροντίδας Θα έχουν οι ΔΥΠΕ, οι Διοικήσεις Υγειονομικών Υπηρεσιών.
Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι να εφαρμοστεί επιτέλους στην πράξη ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, που θα «φιλτράρει» τα περιστατικά τα οποία χρειάζεται να περάσουν στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και θα κρίνει για τα παραπεμπτικά των αρχικών εξετάσεων και τη νοσηλεία σε νοσοκομείο. Ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να αλλάξει οικογενειακό γιατρό μία φορά το έτος.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :  http://www.opinionpost.gr

 

Δείτε μας στο Facebook