Blogroll

120x1600

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η χαμένη γενιά της Ελλάδας-Μεταναστεύει η «αφρόκρεμα» της ελληνικής νεολαίας

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναφέρουν το 2011 ως την «αποφράδα» χρονιά για τη μαζική έξοδο των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (EUI) της Φλωρεντίας σε συνεργασία με το Trinity College του Δουβλίνου, το Ινστιτούτο Elcano Royal της Μαδρίτης και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας, αναφορικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης από τον πληττόμενο από την κρίση ευρωπαϊκό Νότο και την Ιρλανδία, επιβεβαιώνουν πολλές από τις έως τώρα εκτιμήσεις, αλλά αποκαλύπτουν και νέες δυσάρεστες αλήθειες.
«Από τις συνολικά 7.077 συμμετοχές στην έρευνα, οι Ελληνες ήταν 919 άτομα», λένε στην «Καθημερινή» η δρ Ρουμπίνη Γρώπα, ερευνήτρια στο ΕUI και λέκτωρ στη Νομική Θράκης, και η ερευνήτρια στο EUI Αννα Τριανταφυλλίδου. Η χρονιά που ξεκινάει το περίφημο brain drain είναι το 2011, με το φαινόμενο να φτάνει στο αποκορύφωμά του το 2012 και να συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς. Οι χώρες όπου εγκαθίστανται οι Ελληνες είναι η Μ. Βρετανία (25%), η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και οι ΗΠΑ. «Ωστόσο, αναλογικά με την καταγεγραμμένη ανεργία, ειδικά στην Ελλάδα και την Ισπανία, ο έως τώρα αριθμός των μεταναστών δεν είναι τόσο εντυπωσιακός», υπογραμμίζει η δρ Γρώπα.
Οσοι, όμως, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση αποτελούν πράγματι την «αφρόκρεμα» της εκάστοτε χώρας, καθώς το 85% έως 89% είναι πτυχιούχοι, στο δείγμα των Ελλήνων ειδικά οι πτυχιούχοι φτάνουν το 89%. Συγκεκριμένα, το 24,5% των Ελλήνων είναι μηχανικοί, με σπουδές στα Oικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (22,3%), σε Πληροφορική και Επιστήμη των Υπολογιστών (19%), στα Μαθηματικά (12%) και στις Κοινωνικές Επιστήμες (12%). Οι ηλικίες αυτών ποικίλλουν: το 48% δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30, ενώ το 49% είναι από 31 έως 45 ετών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :  iefimerida.gr

Προσοχή! Έρχεται ο πιο μεγάλος χιονιάς των τελευταίων ετών!


xionias

Πάρα πολλές ενδείξεις μας δείχνουν έναν πολύ ψυχρό Δεκέμβριο τουλάχιστον για το πρώτο μισό του, σε όλη την Ευρώπη, με χιόνια και πολύ κρύοΌπως αναφέρει το greek-weather.org, τεράστια καιρική αλλαγή έπεται μετά τις 5-6 περίπου Δεκεμβρίου στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη και που ίσως να δημιουργήσει συνθήκες βαρυχειμωνιάς όχι μόνο σε αυτά τα τμήματα της Ευρώπης, αλλά και στα Βαλκάνια και την χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, ένα σύστημα σφοδρού ψύχους, φαίνεται να εισχωρεί σε βόρεια και κεντρική Ευρώπη μετά τις 5-6 Δεκεμβρίου, με θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0oC, αλλά και πάρα πολλά χιόνια, πιστεύουμε τα πιο σφοδρά των τελευταίων χρόνων που έχουν πέσει σε βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φιλανδία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Σλοβακία και γενικότερα χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, θα δεχτούν πάρα πολύ χιόνια μετά τις 5-6 Δεκεμβρίου και για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2-3 ημερών.
Μία τέτοια εξέλιξη εφόσον γίνει, θα σημαίνει πιθανότατα και αλλαγή του καιρού στα Βαλκάνια και την χώρα μας μετά τις 10 περίπου Δεκεμβρίου, με πολύ κρύο ως και ψύχος, αλλά και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές των Βαλκανίων και λογικά και της Ελλάδας. Αυτό το σενάριο υπάρχει τεράστια πιθανότητα να συμβεί, αν επαληθευτούν και τις επόμενες ημέρες στα προγνωστικά μας για βαρυχειμωνιά μετά τις 5-6 Δεκεμβρίου σε όλη την Ευρώπη σχεδόν. Φαίνεται πάντως η βαρυχειμωνιά για κεντρική και βόρεια Ευρώπη, να κλειδώνει το Σαββατοκύριακο.
Έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε πιο καλά μετά το Σαββατοκύριακο, αν και η χώρα μας προς τα μέσα του Δεκεμβρίου, δεχτεί ψυχρή εισβολή και χιόνια σε μηδενικά ύψη. Είναι μία πρόβλεψη με βάση την διάταξη των συστημάτων που επικρατούν αυτή την περίοδο σε όλο το βόρειο ημισφαίριο της γης. Πιστεύουμε πως σίγουρα το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, θα μείνει αξέχαστο όσον αφορά το κρύο και τα χιόνια σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, με τον χειμώνα να κάνει την εμφάνιση του αρκετά δυναμικά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε και μετά το Σαββατοκύριακο για αυτή την τόσο σημαντική καιρική μεταβολή στην Ευρώπη, η οποία πέρα από βαρυχειμωνιά, θα έχει και πολλές βροχές κυρίως στην δυτική Ευρώπη.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.makeleio.gr

Καταδίκη Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δήλωση ότι "δεν υπάρχει Κύπρος"!


ERDOGAN-630x472

"H δήλωση του κ. Ερντογάν είναι βαθύτατα λυπηρή και έρχεται σε καταφανή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο καθώς και με τις συμβατικές υποχρεώσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, όπως αυτές καταγράφονται στη Συνθήκη της Άγκυρας."

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε καταδικαστική του ανακοίνωση το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας κατόπιν σχετικής εισηγήσεως των Αντιπροέδρων του κας. Μ. Κοππά (S&D) και κ. Γ. Κουμουτσάκου (EPP).

Υπογραμμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή υιοθετείται λίγες ημέρες πριν την συνεδρίαση της 73ης ολομέλειας της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 5-6 Δεκεμβρίου.

Tο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Η Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας κατέγραψε την πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού Ερντογάν (Πολωνία, 8 Νοεμβρίου 2013) περί "μη ύπαρξης κράτους με το όνομα Κύπρος."

H δήλωση του κ. Ερντογάν είναι βαθύτατα λυπηρή και έρχεται σε καταφανή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο καθώς και με τις συμβατικές υποχρεώσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, όπως αυτές καταγράφονται στη Συνθήκη της Άγκυρας.

Είναι γνωστό ότι η μη αναγνώριση από μέρους της Τουρκίας ενός κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά το κύριο εμπόδιο για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Επιπρόσθετα, η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού έγινε σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς βρισκόμαστε στην αφετηρία της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και φαίνεται ότι υπάρχει θέληση από τα ενδιαφερόμενα μέρη για να υπάρξει μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παρέχει πολιτική και οικονομική στήριξη ώστε να επιτευχθεί ένα επιτυχές αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις.

Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν θετική στάση αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού. Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει επισήμως τη Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που συνιστά θεμελιώδη προϋπόθεση για μια επιτυχή ενταξιακή διαδικασία. Αυτό θα είναι προς το κοινό συμφέρον.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επόμενη Διάσκεψη της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 5-6 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί μέσα σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα".
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.prisonplanet.gr

Σε 8 λεπτά η Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος βρίσκει ποιος θέλει να αυτοκτονήσει

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για παράνομες ενέργειες, απηύθυνε σήμερα, από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Δεν υπάρχει ανωνυμία», στο διαδίκτυο, «το πάρτι τελείωσε», διαμήνυσε ο κ. Σφακιανάκης, προσθέτοντας με έμφαση: «τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος».

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο της υπηρεσίας, σημειώνοντας πως σε οκτώ λεπτά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να εντοπίσει τον χρήστη του διαδικτύου που θέλει να αυτοκτονήσει. Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τον οποίο μάλιστα βραβεύθηκε από το FBI.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σφακιανάκης και στη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, καθώς η εξάρτηση από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι ένα φαινόμενο που έχει συγκεντρώσει την προσοχή παγκοσμίως και έχει πλέον κάνει εμφανή την παρουσία του και στην Ελλάδα. Ενενήντα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων με συμπτώματα εθισμού στο διαδίκτυο, ο οποίος σε Κίνα και Αμερική, σύμφωνα με τους ειδικούς, χαρακτηρίζεται ως διαταραχή, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δέχεται καθημερινά γονείς που αναφέρουν περιστατικά εθισμού.
Οι κύριες αιτίες εθισμού, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη είναι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης. «Η φύση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει στην επιθυμία των χρηστών να ελέγχουν συνεχώς αν έχει προκύψει νέο περιεχόμενο και αν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους», είπε.
Στην Ελλάδα 3.966.380 άνθρωποι είναι χρήστες του Facebook, με σύνδεση περισσότερες από 2,5 ώρες ημερησίως κατά μέσο όρο, τη στιγμή που οι ειδικοί επιμένουν ότι η χρήση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη 1,5 ώρα.
Δεύτερη αιτία εθισμού είναι η ενασχόληση με ένα διαδικτυακό παιχνίδι, ενώ ο εθισμός δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες.
Παγκοσμίως, οι χρήστες του διαδικτύου ξεπερνούν τα 2,5 δισ. (ένας στους τρεις είναι χρήστης του διαδικτύου), ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό ανέρχεται σε 63,5% και στη Β. Αμερική σε 78,6%. Επίσης, υπάρχουν 50 δισ. ιστοσελίδες, ενώ το Facebook έχει περισσότερους από 1 δισ. χρήστες.
Στην Ελλάδα το 53,6% των νοικοκυριών διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, με το 96,2% εξ αυτών να διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση. Η χώρα μας κατέχει την προτελευταία θέση στην Ευρώπη με διαδικτυακό αναλφαβητισμό μόλις πάνω από το 20%. «Ο αναλφαβητισμός σκοτώνει και το πληκτρολόγιο είναι το όπλο», είπε ο κ. Σφακιανάκης, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «σταυροφορία» ενημέρωσης του κοινού από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να τεθεί τέρμα στον διαδικτυακό αναλφαβητισμό.
Με τη σωστή χρήση το διαδίκτυο, σε ποσοστό 98%, αποτελεί ένα παράθυρο σε έναν θαυμαστό κόσμο για όλους, παρέχοντας γνώση, εκπαίδευση, πληροφορίες, επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, αλλά υπάρχει και ένα επικίνδυνο κομμάτι, που ανέρχεται στο 2%.
Ανά λεπτό έχουμε 204.000.000 αποστολές e-mails, 2.000.000 αναζητήσεις στο Google, 6.000.000 επισκέψεις στο Facebook, 1.300 νέους χρήστες κινητών τηλεφώνων, 21 υποκλοπές στοιχείων ταυτότητας, 135 νέες μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό, και 7 τρισ. συναλλαγές την ημέρα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πληροφορική τεχνολογία κατέστησε δυνατή τη διάπραξη ενός φάσματος εγκληματικών πράξεων, οι οποίες απαιτούν εξειδίκευση και αυξημένη κατάρτιση, και όπως επισημαίνουν, το σύγχρονο έγκλημα μεταλλάσσεται συνεχώς από την κλασσική του μορφή προς το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Το έγκλημα στο διαδίκτυο είναι μεγάλο και σοβαρό, είπε ο κ. Σφακιανάκης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα παιδιά και αναφέροντας την αποπλάνηση ανηλίκου, διαδικασία κατά την οποία τα «αρπακτικά» προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι, χρησιμοποιούν τα δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας (chat rooms), τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και άλλους χώρους διαδικτυακής επικοινωνίας για να προσελκύσουν παιδιά με σκοπό να τα κακοποιήσουν, την παιδική πορνογραφία, και το Cyberbullying (ο όρος αναφέρεται στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και νέων τεχνολογιών για να υποστηρίξει την εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά ενός ατόμου ή μίας ομάδας που έχει σαν σκοπό να βλάψει κάποιο άλλο άτομο).
Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη, παρενέβη σώζοντας συνολικά 810 άτομα, ενώ έχει συλλάβει 818 παιδόφιλους από το 2006. «Η παιδοφιλία στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον», είπε ο κ. Σφακιανάκης.
Επίσης το διαδίκτυο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τη διεξαγωγή πληθώρας απατών και παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε περιστατικό που συνέβη στο εξωτερικό, όπου μέσω διαδικτύου έγινε αλλαγή στη φαρμακευτική αγωγή ασθενούς που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καταλήξει, ή στην Ελλάδα όπου δικηγόρος ενέδωσε στις δελεαστικές προτάσεις απατεώνων για οικονομικά οφέλη, χάνοντας 413.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο ημέρες αναφέρθηκε στην υπηρεσία περιστατικό όπου κάποιος έχασε 1 εκατ. ευρώ.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιεί ημερίδες σε σχολεία όλης της Ελλάδας απευθυνόμενη στους μαθητές με σκοπό την ενημέρωσή τους και την παροχή εφοδίων για την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο με πολύ μεγάλη παρουσία και ενδιαφέρον από τους μαθητές και επίσης με τη χρήση ειδικού λογισμικού πραγματοποιούνται on-line μαθήματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε σχολεία κατά τη διάρκεια των οποίων δίνεται η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων τα οποία απαντώνται ζωντανά (60.000 παιδιά).
Στην τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, χαιρέτησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας το ενδιαφέρον της Πολιτείας και την πρόθεση συμβολής της στον αγώνα κατά του Εθισμού στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες του χώρου.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.newsbomb.gr

Αυξήσεις στα διόδια και 2 δισ στους εργολάβους για να ξεκινήσουν τα έργα!

Βάλια Μπαζού

Σαρωτικές αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων και συγκεκριμένα από 12.50% μέχρι και 62,50% καθώς και κάπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ κρατική ενίσχυση, είναι το βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν οι πολίτες για την επανεκκίνηση των εγκαταλειμμένων από τους εργολάβους αυτοκινητόδρομους, τη διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων έχουν ιδιώτες.

Οι αναθεωρημένες συμβάσεις αναμένεται να κατατεθούν την Παρασκευή (εκτός απροόπτου αφού εκκρεμεί η υπογραφή της κοινοπραξίας της Ολυμπίας Οδού) στη Βουλή από το Μιχάλη Χρυσοχοίδη και θα τεθούν σε ισχύ πιθανότατα από την 1η Ιανουαρίου 2014, επιβεβαιώνοντας ότι οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν και εκμεταλλεύονται τους 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους κέρδισαν το παιγνίδι αφού ως εξπέρ της διαπραγμάτευσης και κατά άλλους του εκβιασμού…τα πήραν όλα κι έφυγαν.

Εν ολίγοις τα 4 μεγάλα οδικά έργα από ιδιωτικά μετατρέπονται στην πραγματικότητα σε δημόσια χωρίς η Πολιτεία, όμως, να έχει την εκμετάλλευσή τους και με το ελληνικό δημόσιο να αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για τη διακοπή των εργασιών αλλά και όλο το ρίσκο της επένδυσης!

Στα ύψη τα διόδια

Από 1-1-2014 που εκτιμάται ότι θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης οι τιμές των διοδίων θα διαμορφωθούν ως εξής:

-Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: αύξηση στα διόδια της Πελασγίας 29,63% και Μοσχοχωρίου 33,33%

-Νέα Οδός: αύξηση στα διόδια Αφιδνών 59,52%, Καπανδριτίου 58,33%, Μαλακάσας 61,17%, Οινοφύτων 62,50% και Θηβών 55%.

-Ελευσίνα- Κόρινθος: η χρέωση θα γίνεται και στις νέες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα στα διόδια Ελευσίνας η αύξηση να είναι 31,25% και του Ισθμού 12,50%

-Κόρινθος –Πάτρα: Είναι το μοναδικό τμήμα που προβλέπεται μείωση του αντιτίμου αφού ο δρόμος είναι εργοτάξιο. Έτσι στο Ζευγολατιό και το Ρίο το αντίτιμο από 3,10 ευρώ θα πέσει τα 2,50 ευρώ.

Δώσαμε τα ρέστα μας

Οι τροποποιημένες συμβάσεις περιγράφουν ανάγλυφα τη βαθιά υπόκλιση που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου οι εργολάβοι να επιστρέψουν στα εργοτάξια και οι τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου να ξανασκεφτούν σοβαρά τη δανειοδότηση του έργου.

Το ελληνικό δημόσιο θα καλύψει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι το χρηματοδοτικό κενό για την επανεκκίνηση των έργων. Παράλληλα , η κυβέρνηση συμφώνησε τα μελλοντικά έσοδα που θα έχει το δημόσιο από τα διόδια να χρησιμοποιούνται ως ενίσχυση των ιδιωτών που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους, εφόσον τα συνολικά καθαρά έσοδα δεν θα επαρκούν για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας και την εξυπηρέτηση των δανειακών τους συμβάσεων!

Να σημειωθεί ότι οι κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους 4 οδικούς άξονες θα πάρουν 170 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση ενώ οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τα έργα έχουν συμφωνήσει να αποζημιωθούν με 404 εκατομμύρια ευρώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.topontiki.gr

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αναστασιάδης: Αποτέλεσμα θυσιών και πολιτικής η αναβάθμιση από Standard and Poor's

Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την ικανοποίησή του

Η σημερινή αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's δεν αποτελεί παρά το αποτέλεσμα των οδυνηρών θυσιών του λαού, αλλά και... της συνεπούς και αποφασιστικής πολιτικής που η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις ακολούθησαν τους τελευταίους οκτώ μήνες, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την ικανοποίησή του και σημειώνει ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια συνετή και πειθαρχημένη πολιτική να διαχειρίζεται τα δύσκολα που αντιμετωπίζει ο τόπος.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «η σημερινή αναβάθμιση από έναν εκ των αυστηρότερων Οίκων Αξιολόγησης, του Standard and Poor`s, η πρώτη ύστερα από τρία χρόνια συνεχών υποβαθμίσεων, δεν αποτελεί παρά το αποτέλεσμα των οδυνηρών θυσιών του λαού μας, αλλά και της συνεπούς και αποφασιστικής πολιτικής που η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις ακολούθησαν τους τελευταίους οκτώ μήνες».
 
«Έστω και αν εκφράζω την ικανοποίησή μου, δεν θεωρώ πως είναι η ώρα για θριαμβολογίες, αλλά, σίγουρα, ανάλογα μηνύματα, όπως αυτό του συγκεκριμένου οίκου αξιολόγησης, ενισχύουν τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία, στοιχείο απαραίτητο για να επιτύχουμε το συντομότερο την επανεκκίνηση της οικονομίας μας», σημειώνει.

Προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια συνετή και πειθαρχημένη πολιτική να διαχειρίζεται τα δύσκολα που έχουμε ακόμα μπροστά μας, πιστεύοντας πως σε αυτή την πορεία όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν».
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.imerisia.gr

«Λαγωνικά» πετρελαϊκών κολοσσών στην Αθήνα για τα πετρέλαια



Στόχος το κλείσιμο συμφωνιών για Shell, Exxon Mobil, EON, Chevron, Eni, Gazprom, Ong, Arvee, Petronas.

Της Χρύσας Λιάγγου

Περί τα 120 στελέχη από 40 μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες μεταξύ των οποίων κορυφαία ονόματα όπως οι Exxon Mobil, Shell, EON, Chevron, Eni, Gazprom, Ong, Arvee, Petronas παρακολούθησαν τις διήμερες εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου της American Association of Petroleum Geologists στην Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που κορυφαίες εταιρείες της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας στέλνουν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη τους για την ανίχνευση επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των υδρογονανθράκων και αυτό το γεγονός από μόνο του επιβεβαιώνει πλήρως την εκτίμηση, που εξέφρασε ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ότι «η Ελλάδα πια μπαίνει δυναμικά στον μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πρωτίστως στα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών της νορβηγικής εταιρείας PGS στις υποθαλάσσιες περιοχές Ιονίου και Κρήτης. Η πετρελαϊκή βιομηχανία οσμίζεται μια νέα αγορά στην περιοχή που δεν αφήνει ασυγκίνητες ακόμα και τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, που μέχρι πρότινος δεν έπαιρναν τέτοια ρίσκα. Το συνέδριο έχει τον χαρακτήρα των διερευνητικών επαφών μεταξύ των εταιρειών που παρευρίσκονται και της ανταλλαγής πληροφοριών με τελικό στόχο το κλείσιμο συμφωνιών. Τα εξειδικευμένα αυτά στελέχη -δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούνται «ανιχνευτές» ευκαιριών ή «λαγωνικά» κατά τη λαϊκότερη έκφραση- ενημερώνουν τις εταιρείες τους για τις ευκαιρίες που εντοπίζουν προκειμένου να δώσουν το «πράσινο φως» για το κλείσιμο συμφωνιών.

Αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΚΑ όπως και εκπρόσωποι των δύο ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, ΕΛΠΕ και Energean Oil, μετέφεραν χθες ότι δέχθηκαν από πολλές εταιρείες προτάσεις και «ότι υπάρχουν συμφωνίες στα σκαριά».

Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων από την PGS. Η νορβηγική εταιρεία, όπως τόνισε εκπρόσωπός της, αναμένει μεγάλη κινητικότητα μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τα μέσα του 2014. Στο διάστημα αυτό θα έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων που έχει συλλέξει και θα ξεκινήσει πιο εντατικά τη διαφήμιση για την πώληση των πακέτων σε πετρελαϊκές εταιρείες. Για τον σκοπό αυτό η PGS θα δημιουργήσει data rooms σε Αθήνα, Λονδίνο, Χιούστον και Οσλο. Από τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία στο συνέδριο προκύπτουν γεωλογικές αναλογίες ανάμεσα στην υποθαλάσσια περιοχή του Β. Ιονίου και περιοχών της Ιταλίας και της Αλβανίας όπου έχουν ήδη εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εταιρεία έκανε λόγο για διαφοροποιημένα γεωλογικά χαρακτηριστικά του ελληνικού υπεδάφους και αντίστοιχη ποικιλία πιθανού πετρελαϊκού δυναμικού. Εκτιμά επίσης ότι το κοίτασμα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί στο Κατάκολο αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης συστήματος υδρογονανθράκων στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ επισημαίνει ότι η περιοχή νότια της Κρήτης παραμένει ανεξερεύνητη. Η επεξεργασία των στοιχείων θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της PGS ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων οικοπέδων θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, μια στρατηγική προσέλκυσης μεγάλου μεγέθους εταιρειών μέσω κοινοπραξίας για έρευνες σε μεγάλα βάθη, καθώς και μια στρατηγική χάραξης των οικοπέδων με τρόπο που να μη διατεθούν μόνο περιοχές «φιλέτα» έτσι ώστε οι εταιρείες που θα μπουν να μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη πρωτογενή πληροφορία μέσω πρόσθετων ερευνών και σε περιοχές που δεν διερευνήθηκαν αρκετά.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γιάννης Κωστόπουλος, εξέφρασε στο συνέδριο το ενδιαφέρον του ομίλου για τα ελληνικά κοιτάσματα και ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχουν στον γύρο παραχωρήσεων σε συνεργασία με άλλες εταιρείες. Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Κω-

Τις εξελίξεις στόπουλος μίλησε για επαφές και συζητήσεις του ομίλου με εταιρείες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα υπάρξουν συμφωνίες. Από την πλευρά της Energean o διευθύνων σύμβουλος Μαθιός Ρήγας επισήμανε το θέμα των καθυστερήσεων στην υπογραφή των συμβάσεων που προέκυψαν από τους διαγωνισμούς «open door» και αναφέρθηκε με έμφαση στο θέμα της φορολογικής σταθερότητας, που όπως είναι γνωστό αποτελεί μια από τις σημαντικές εκκρεμότητες μεταξύ υπουργείου και επενδυτών για την υπογραφή των συμβάσεων. Tην απογοήτευση της εταιρείας του από την καθυστέρηση της υπογραφής των συμβάσεων μετέφερε στο περιθώριο του συνεδρίου και ο εκπρόσωπος της καναδικής Petra Petroleum που έχει κηρυχθεί πλειοδότης από κοινού με την Energean του κοιτάσματος στα Ιωάννινα. «Εχουμε κάποια χρήματα για να επενδύσουμε στην Ελλάδα, υπάρχει όπως καθυστέρηση και οι μέτοχοι μας ρωτούν τι θα γίνει, αν υπάρχει ένας ορίζοντας» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της καναδικής εταιρείας.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ανέφερε πάντως στο συνέδριο ότι οι διαπραγματεύσεις για τις περιοχές open door με τους επενδυτές έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές συμβάσεις θα κυρωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων από τη Βουλή. Για το θέμα της φορολογικής σταθερότητας, ο υπουργός μετέφερε στους επενδυτές το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ο κ. Μανιάτης απηύθυνε από το βήμα του συνεδρίου πρόσκληση στη διεθνή πετρελαϊκή βιομηχανία για επενδύσεις στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ευρωπαϊκή χώρα με σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.kathimerini.gr

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Νέο μέτωπο με τους φαρμακοποιούς ανοίγει το υπουργείο Παιδείας

Νέο μέτωπο στον πόλεμο των φαρμάκων ανοίγει στο υπουργείο Υγείας, μία ημέρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τις δραστικές μειώσεις των τιμών των φαρμάκων. Σε θέση μάχης βρίσκονται τώρα οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία σε ό,τι αφορά στο θέμα της διακίνησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Αφορμή αποτέλεσε η έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και σύμφωνα με την οποία τα ΜΗΣΥΦΑ πρέπει να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι με πρόσφατη υπουργική απόφαση δίδεται η δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πωλούν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Ο ΕΟΦ καταρτίζει ήδη τη λίστα των σκευασμάτων που θα λάβουν την αναγκαία έγκριση και θα περιέχονται στη σχετική λίστα –αυτή μάλιστα θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του.

Το θέμα συζήτησαν σε έκτακτη συνάντησή τους την Πέμπτη ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

«Τα ζητήματα που θέτει ο ΟΟΣΑ με την έκθεση-πρότασή του, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, επειδή είναι προφανές ότι η δημόσια υγεία και η διάθεση των φαρμάκων δε μπορεί να γίνεται από τα χέρια του μπακάλη. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι φάρμακα. Είναι εξίσου επικίνδυνα όπως όλα τα φάρμακα και δε μπορούν να διατίθενται από οποιονδήποτε μπακάλη. Ο φαρμακοποιός σε όλο τον πλανήτη είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διάθεση των φαρμάκων» υποστήριξε ο κ. Θοεοδοσιάδης.

Ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να μην επιτρέψει εφεξής την ανάμιξη του υπουργού Ανάπτυξης στα θέματα των φαρμακείων διότι όπως ανέφερε «η συμμετοχή του Υπουργείου Ανάπτυξης τον τελευταίο χρόνο δημιουργεί μόνο προβλήματα και στη δημόσια υγεία και στη λειτουργία των φαρμακείων. Η Κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει την τακτική της και να διαχωρίσει τις αρμοδιότητες του κάθε Υπουργείου».

Καθησυχαστικός ο κ. Γεωργιάδης προς τον κλάδο των φαρμακοποιών, εξέφρασε την κατανόησή του καταρχήν για τις ανησυχίες τους και υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση είναι ενιαία αλλά οι τελικές αποφάσεις για τα θέματα των φαρμακείων φυσικά λαμβάνονται με κύριο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας από το Υπουργείο Υγείας. Ο διάλογος με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών πάντα συνεχίζεται. Εκπλήξεις δεν πρόκειται να υπάρξουν, ούτε αιφνιδιασμοί Σε κάθε λοιπόν περίπτωση, δε χρειάζεται να υπάρχουν υπερβολικές ανησυχίες» κατέληξε. Υπενθύμισε, δε, ότι η πρόσφατη υπουργική απόφαση που «βγάζει» ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων ήταν αποτέλεσμα «μακρόχρονου διαλόγου το καλοκαίρι και με τους φαρμακοποιούς και με άλλους κλάδους. Πάντως γνώμονας πάντα είναι η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αλλά με προστασία της δημόσιας υγείας». 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://arouraios.gr

Το μέτρο της επιβολής προστίμου για την ανασφάλιστη εργασία απέδωσε… εμφανίστηκαν 63.000 νέοι εργαζόμενοι

Το μέτρο της επιβολής του υψηλού προστίμου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση...
Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι τον Σεπτέμβριο, πρώτο μήνα της εφαρμογής του μέτρου, η απασχόληση εκτοξεύθηκε κατά 63.000 εργαζόμενους.
«Πρόκειται για πολύ υψηλό νούμερο σε βάθος δεκαετίας, αφού πέρασαν από την αφανή στην επίσημη εργασία 63.000 εργαζόμενοι. Απεικονίζεται δε αύξηση στα έσοδα του ΙΚΑ» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο σε βάση αναλογικότητας (με βάση τον αριθμό των απασχολούμενων σε κάθε επιχείρηση).
«Τα πρόστιμα πρέπει να είναι σκληρά και αυστηρά σε όσους διενεργούν το μεγάλο κοινωνικό έγκλημα της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας. Δεν μιλώ για μειώσεις προστίμων, αλλά για επιβολή του με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κλείνουν οι μικροί και να είναι χάδι για τους μεγάλους. Βάλαμε το θέμα για προβληματισμό» ανέφερε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Στρατούλης.
«Είναι άξιον απορίας πως ενώ η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, να μεμψιμοιρούμε για πράγματα που πρέπει να μας ενώνουν, όπως το μέτρο αυτό που πέτυχε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Επίσης ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί με συγκεκριμένη πρόταση και να λάβει σαφή θέση σχετικώς με το ύψος του προστίμου, που θεωρεί ότι πρέπει να επιβάλλεται για την ανασφάλιστη εργασία.
«Για την κυβέρνηση η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία είναι οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με προβληματίζει. Θέλω να εκπέμψω σε κάθε τόνο το μήνυμα ότι το υπουργείο Εργασίας είναι αποφασισμένο να πατάξει το φαινόμενο αυτό και θα δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλη της Ελλάδα μαζί με το ΙΚΑ και το ΣΕΠΕ» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, για την αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία κ.α. συνεχίζεται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://dimotikosafari.blogspot.gr 

5 Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση ή ο γάμος σας δεν πάει καλά… και 5 λύσεις

Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια (greekpsychologypages.blogspot.gr) μας λύνει πολύτιμες συμβουλές για μια πετυχημένη σχέση. 

1. Ξοδεύετε περισσότερο χρόνο και οι δύο να βλέπετε άλλους ανθρώπους.
Σε πολλές περιπτώσεις οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ωθούν τα ζευγάρια να μιλούν, να αλληλογραφούν και να βγαίνουν με διάφορους ανθρώπους, ξοδεύοντας μαζί τους περισσότερο χρόνο απ’ ότι με τον/τη σύντροφό τους.  Εσείς έχετε ισορροπία δουλειάς και σχέσης;  Παρά τις όποιες τεχνικές δυσκολίες και εργασιακές υποχρεώσεις, έχετε χρόνο για δυο γλυκές κουβέντες καθημερινά (με οποιονδήποτε ηλεκτρονικό τρόπο) και για τετ-α-τετ με το ταίρι σας;  Βγαίνετε που και που ραντεβού οι δυο σας;  Για σκεφτείτε τα όλα αυτά και δέστε πώς μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί στο χρόνο που αφιερώνετε στον δικό σας άνθρωπο..
2. Η επικοινωνία σας περιορίζεται σε μονοσύλλαβα και μουγκρητά
Μερικές φορές οι υποχρεώσεις και οι καθημερινές πιέσεις είναι τέτοιες που για να διεκπεραιώσει κανείς τα βασικά απλοποιεί την επικοινωνία σε μουγκρητά κατάφασης, μουγκρητά δυσφορίας ή μονοσύλλαβες απαντήσεις.  Άλλες πάλι φορές λόγω κούρασης και φόρτου εργασίας τα ζευγάρια περνάνε μια φάση που αισθάνονται ότι τα έχουν πει όλα μεταξύ τους ή νιώθουν ότι είναι τεράστιος κόπος να ανοίξουν το στόμα τους και να αρθρώσουν μερικές ολοκληρωμένες προτάσεις και σκέψεις (ειδικά μάλιστα όταν πιστεύουν ότι ο άλλος δεν θα τους καταλάβει).  Δοκιμάστε να βγείτε οι δυο σας για καφέ ή ποτό, ρωτήστε ο ένας τον άλλον για τη μέρα του, βρείτε νέα χόμπι μαζί ή χωριστά και ξεκινήστε έστω και μια μικρή κουβέντα, απλά, ήρεμα, ζεστά.  Ααα!  Και μην ξεχάσετε την αγκαλίτσα με τη συζήτηση!  Βοηθάει!

3. Συνήθως βλέπεται τον/τη σύζυγο σας στην τουαλέτα και όχι με σέξι εσώρουχα
Εντάξει, υπερβάλλω, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ: σε μια μακροχρόνια σχέση ή σε έναν γάμο συχνά χάνεται η επιθυμία να εντυπωσιάσει ο ένας τον άλλον, οπότε οι εμφανίσεις είναι με φόρμα, αθλητικά, χωρίς μακιγιάζ, πολύ χαλαρά, μα πάρα πολύ χαλαρά έως και ατημέλητα…  Φυσικά και είναι καλό να έχει κανείς την άνεση να είναι ντυμένος όπως θέλει και να χαλαρώνει, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να κάνει και την προσπάθεια που και που να ντυθεί και να ετοιμαστεί για να γίνει ελκυστικός/ή στα μάτια του συντρόφου.  Το προσεγμένο και ωραίο ντύσιμο ή φροντίδα του εαυτού κάνει και το ίδιο το άτομο να αισθανθεί όμορφα με τον εαυτό του, αλλά βοηθάει στο να ανάψει και αυτή η φλογίτσα στη σχέση, που μερικές φορές κοιμάται…

4. Το αγαπημένο μέρος σας για να περνάτε όμορφα είναι ο καναπές.
Μήπως ο καναπές και η τηλεόραση και τα DVD είναι η δική σας αγία τριάδα; Μήπως σε κάθε προτροπή για έξοδο βουλιάζετε ακόμα αναπαυτικότερα στον καναπέ σας και βρίσκεται δικαιολογίες «όχι σήμερα, είμαι κουρασμένος/η» (και αυτό είναι η στάνταρ σας απάντηση;).  Αν αυτή είναι η μεγάλη σας απόλαυση, καιρός να αναθεωρήσετε!  Τι κάνετε λάθος;  Για ποιο λόγο δεν έχετε ενέργεια ή διάθεση για να βγείτε έξω στον κόσμο;  Πάρτε τον/τη σύντροφό σας και κανονίστε μια βραδιά έξω, με κάτι που αρέσει και στους δύο.  Το σημαντικό είναι να κάνετε κάτι μαζί –και αυτό θα σας δώσει και έναυσμα για συζήτηση και αφορμή για να περιποιηθεί καθένας τον εαυτό του (οπότε έτσι λύνετε και τα δύο παραπάνω θέματα!).

5. Δε θυμάστε πότε κάνατε σεξ τελευταία φορά.
Αυτό είναι σίγουρα ειδοποίηση ότι η σχέση ή ο γάμος σας χρειάζεται μια ερωτική σπίθα.  Αν η σεξουαλική σας ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, θα πρέπει καταρχήν να εντοπίσετε την αιτία.  Υπάρχει κάποιο ιατρικό θέμα;  Τρέξτε στον γιατρό.  Έχετε στρες και άγχος;  Αντιμετωπίστε το άμεσα.  Υπάρχει κάποιο άλλο θέμα;  Ίσως χρειάζεστε τη συμβουλή ενός ειδικού, σεξολόγου ή θεραπευτή ζευγαριών.  Όποια και να είναι η αιτία, ξανα-ανακαλύψτε τη χαρά της σωματικής επαφής: αγκαλιά, βόλτα χέρι-χέρι, άγγιγμα..   Αφήστε κατά μέρος τις δικαιολογίες και την κούραση και δώστε ραντεβού με τον/τη σύντροφό σας στο κρεβάτι!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.boro.gr

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το ωράριο των καταστημάτων για τις ημέρες των γιορτών

Δείτε το εορταστικό ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τις γιορτινές ημέρες.

Κυριακή : 15.12.2013 11.00 – 18.00

Δευτέρα : 16.12.2013 09.00 – 21.00

Τρίτη : 17.12.2013 09.00 – 21.00

Τετάρτη : 18.12.2013 09.00 – 21.00

Πέμπτη : 19.12.2013 09.00 – 21.00

Παρασκευή : 20.12.2013 09.00 – 21.00

Σάββατο : 21.12.2013 09.00 – 18.00

Κυριακή : 22.12.2013 11.00 – 18.00

Δευτέρα : 23.12.2013 09.00 – 21.00

Τρίτη : 24.12.2013 09.00 – 18.00

Τετάρτη : 25.12.2013 Αργία

Πέμπτη : 26.12.2013 Αργία

Παρασκευή : 27.12.2013 09.00 – 21.00

Σάββατο : 28.12.2013 09.00 – 20.00

Δευτέρα : 30.12.2013 09.00 – 21.00

Τρίτη : 31.12.2013 09.00 – 18.00

Τετάρτη : 01.01.2014 Αργία

Την Πέμπτη 02.01.2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εργασίας της Κυριακής 22.12.2013.

Για την εργασία της Κυριακής 15.12.2013 θα δοθεί εκ περιτροπής στο προσωπικό μια ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης.

Bloomberg: Η επέκταση της Cosco μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Στα σχέδια επέκτασης της Cosco και της θυγατρικής της στην Ελλάδα αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως τα σχέδια αυτά τα οποία περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες θαλάσσιων και σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις από τον Πειραιά, είναι ικανά να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση των 6 τελευταίων ετών.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα, η Cosco Pasific Limited, σχεδιάζει την μετατροπή του Πειραιά σε ευρωπαϊκό κόμβο εμπορίου,. Προσφέροντας από το 2014 υπηρεσίες για θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές σε πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Hewlett- Packard, η Huawei Technologies αλλά και σε άλλες εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν κατονομαστεί.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, με τα σχέδια επέκτασης της Cosco η Ελλάδα μπορεί να βγει από την βασανιστική ύφεση των 6 τελευταίων ετών, καθώς θα πολλαπλασιαστεί η ζήτηση για θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές από τον Πειραιά.
Τέλος, το Bloomberg αναφέρεται και στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία, τονίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, σχεδόν ισοψηφεί στις δημοσκοπήσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο αντιτίθεται στους όρους περί εφαρμογής του προγράμματος λιτότητας, που συνόδευαν τα προγράμματα δανεισμού. Ο κ. Σαμαράς επικεφαλής μιας κυβερνητικής συμμαχίας, η οποία διατηρεί πλειοψηφία τεσσάρων εδρών στη Βουλή, καταπολέμησε τη σεναριολογία περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών και υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας αντιστροφής της κατάστασης».
φωτογραφία: fosphotos.com

Πηγή: iefimerida.gr

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Καθορίστηκε η «δεξαμενή» για το β’ κύμα κινητικότητας – Aπό ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία οι 12.5000 υπάλληλοι

Καθορίστηκε η «δεξαμενή» για το β’ κύμα κινητικότητας – Aπό ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία οι 12.5000 υπάλληλοι
To α' 6μηνο του 2014 το νέο κύμα κινητικότητας
Την «δεξαμενή» προέλευσης του β’ κύματος της κινητικότητας καθόρισε η σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη ενημέρωση τόσο για το α’ όσο και για το β’ κύμα κινητικότητας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2014.
Στο νέο κύμα θα συμπεριληφθούν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, αποφασίστηκε η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την «κάλυψη» των 10.000 κενών θέσεων εργασίας στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Όσον αφορά το α’ κύμα κινητικότητας, απεφάνθη η επανατοποθέτηση των 2.858 δημοτικών αστυνομικών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.bankingnews.gr

Bιβλία εσόδων-εξόδων όλοι οι αγρότες από το 2014 και φόρος από το πρώτο ευρώ!

νεος αγρότηςΜε λογιστικό τρόπο θα προσδιορίζεται από το 2014 το φορολογητέο εισόδημα για περισσότερους από 1.000.000 αγρότες, που πλέον υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων κατά τα πρότυπα των επιτηδευματιών.
Πάνω από 1.000.000 γεωργοί και κτηνοτρόφοι θα φορολογούνται από την 1η Ιανουαρίου 2014 όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύμφωνα με το “Έθνος”,  βιβλία εσόδων-εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% επί του καθαρού εισοδήματος που θα προκύπτει από την έκπτωση δαπανών και λειτουργικών εξόδων από τα ακαθάριστα έσοδα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με το νέο καθεστώς οι γεωργοί θεωρείται ότι αποκτούν κέρδη από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεπώς εξομοιώνονται με τους επιτηδευματίες και πλέον το φορολογητέο εισόδημά τους θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο με βάση τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης και τις κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις.
Από το 2014 καταργείται ο τεκμαρτός προσδιορισμός του γεωργικού εισοδήματος με βάση τις ελάχιστες αντικειμενικές τιμές ανά είδος προϊόντος και ζώου που προσδιόριζε κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξουν περιορισμένες εξαιρέσεις από την τήρηση βιβλίων και το νέο σύστημα φορολογίας εισοδήματος των αγροτών, οι οποίες θα αποφασισθούν μέχρι το τέλος του έτους και θα αφορούν μόνο όσους αποκτούν χαμηλά εισοδήματα της τάξης των 1.500-3.000 ευρώ τον χρόνο.
Επισημαίνεται ότι για τα φετινά εισοδήματα οι αγρότες θα φορολογηθούν με το καθεστώς που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τέλος, με τις νέες ρυθμίσεις πέρα του ότι οι περισσότεροι αγρότες θα αναγκασθούν να καταφύγουν σε λογιστές., θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο ή σημαντικά αυξημένους φόρους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που λόγω των πολύ χαμηλών τεκμαρτών εσόδων που υπολόγιζε η εφορία η πλειοψηφία ήταν αφορολόγητοι καθώς δήλωναν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ή των 5.000 ευρώ ανάλογα με τη χρονιά.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://news247.gr

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ


Ποιοι άνεργοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Από τις 16 έως τις 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί φέτος το «δώρο Χριστουγέννων» στους επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ ανέργους.
Συγκεκριμένα, δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ από 1-5-2013 και έπειτα. Οι άνεργοι που είχαν ταμείο ανεργίας από 1-5-2013 έως και 31-12-2013 παίρνουν ολόκληρο το δώρο, που, στην περίπτωση αυτή, ανέρχεται στα 360 ευρώ.
Σε περίπτωση που ο άνεργος πήρε ταμείο ανεργίας για μικρότερο χρονικό διάστημα, τότε για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται 3 ημερήσια επιδόματα.
Αναλυτικότερα, το δώρο Χριστουγέννων έχει ως εξής.
Με 1 μήνα επιδότησης: 3 (ημερομίσθια) x 1 μήνα = 3 Χ 14,40 = 43,2 €
Με 2 μήνες επιδότησης: 3 (ημερομίσθια) x 2 μήνες = 6 Χ 14,40 = 86,4 €
Με 3 μήνες επιδότησης: 3 (ημερομίσθια) x 3 μήνες = 9 Χ 14,40 = 129,6 €
Με 4 μήνες επιδότησης: 3 (ημερομίσθια) x 4 μήνες = 12 Χ 14,40 = 172,8 €
Με 5 μήνες επιδότησης: 3 (ημερομίσθια) x 5 μήνες = 15 Χ 14,40 = 216,00 €
Με 6 μήνες επιδότησης: 3 (ημερομίσθια) x 6 μήνες = 18 Χ 14,40 = 259,2 €
Με 7 μήνες επιδότησης: 3 (ημερομίσθια) x 7 μήνες = 21 Χ 14,40 = 302,4 €
Να σημειωθεί ότι για κάθε ανήλικο τέκνο, το δώρο Χριστουγέννων προσαυξάνεται κατά 10%. 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :http://www.imerisia.gr

Ο Παπανδρέου θα κινδυνεύσει αν αποδειχθεί ότι πήγε με δόλο τη χώρα στο ΔΝΤ

´Οταν πριν από μερικές μέρες δημοσιοποιήθηκε η αποστολή ερωτηματολογίου σε πρώην υπουργούς και συνεργάτες του, το σύνολο των συναδέλφων που ασχολήθηκαν με το θέμα, χρησιμοποίησαν μία αγγλική/αμερικανική λέξη για να αποδώσουν τις προθέσεις του κ. Γεωργίου Παπανδρέου. Μίλησαν για comeback.
Και είχαν δίκιο να το πράξουν, διότι μετά το τέλος της… παγκόσμιας περιοδείας του, με την οποία δεν ασχολήθηκε κανείς, είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αναμειχθεί ξανά στα κοινά, ειδικά με το ανεμοδαρμένο ΠΑΣΟΚ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, που βρίσκεται πλέον μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με τα σημερινά δεδομένα θα στοιχημάτιζα για την αποτυχία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν.

Το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου έσπευσε να διαψεύσει ότι ετοιμάζει «δυναμική επιστροφή» στην εσωτερική πολιτική σκηνή –άλλωστε είναι κάτι που δεν τον συνεπαίρνει όπως π.χ. η ανάμειξη με τα διεθνή πολιτικά πράγματα, όπου λατρεύει να γίνεται ένα με τις παρέες των ισχυρών, οι οποίοι δυστυχώς για τον ίδιο τον αντιμετωπίζουν ως «μαϊντανό». Θα έλεγα ότι είναι και στιγμή χαλάρωσης η ανάλυσή του για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα στις συζητήσεις των διεθνών παραγόντων, ιδιαίτερα για την οικονομία, καθώς είναι ένα ζήτημα που δεν κατέχει. Δεν έχει την παραμικρή ιδέα, για να το θέσουμε πιο σωστά.

Για να αντιληφθεί κανείς καλύτερα τις κινήσεις και τον τρόπο σκέψης του πρώην πρωθυπουργού, πρέπει να προσπαθήσει να σκέφτεται όπως εκείνος. Αμερικανικά… Είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε το μέγεθος του μεγαλείου του και της πολιτικής του σκέψης.

Είναι στα σχέδια του, λοιπόν, να επανέλθει στην ελληνική πολιτική σκηνή; Επειδή ο ίδιος σκέφτεται αμερικανικά, και όχι ελληνικά, γνωρίζει ότι το comeback δεν είναι καν στις επιλογές του. Και επειδή οι πολίτες δεν θέλουν να τον βλέπουν μπροστά τους, αλλά και για ένα άλλο σοβαρό λόγο. Βαριέται φρικτά να ασχολείται με τα δύσκολα -και η διακυβέρνηση της χώρας έπαψε πιά να είναι το παιγνιδάκι πολιτικών, όπως ο συγκεκριμένος.
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο λαός παραφρονεί και τον καλεί πίσω ως σωτήρα, ο κ. Παπανδρέου θα αρνηθεί να επιστρέψει. Αλλωστε, το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε βαθιά χρεωκοπία και «δεν υπάρχει μία» για να παίζουν ο πρώην πρωθυπουργός και οι κηπουροί του με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) –ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα, που δεν θα ερευνηθεί ποτέ, διότι όλοι έχουν ευθύνη και ανάμειξη, σοσιαλιστές και δεξιοί…
Γιατί, λοιπόν, έστειλε το ερωτηματολόγιο στους πρώην υπουργούς και συνεργάτες του; Πάλι πρέπει να «φορέσουμε» τα… παπούτσια του και να σκεφθούμε ως εκείνος. Αμερικανικά… Το πρώτο πράγμα που διαπράττουν οι Αμερικανοί πολιτικοί, όταν φεύγουν με δόξες, τιμές και (μερικοί με) …σεξουαλικά σκάνδαλα, όπως ο Μπιλ Κλίντον, κλείνουν συμφωνία με εκδοτικό οίκο για να εκδώσουν τα απομνημονεύματά τους.
Στην περίπτωση του κ. Παπανδρέου, θα μπορούσε να γράψει ένα βιβλίο-απολογία για «τα δύο χρόνια στην εξουσία, που ταρακούνησαν την Ελλάδα». Του κάνω προσφορά και τον τίτλο… Εύκολο τόχεις να στείλεις στην πτώχευση ένα ολόκληρο λαό, επειδή δεν είχες το θάρρος να πάρεις αποφάσεις φοβούμενος το πολιτικό κόστος, και επειδή δεν είχες την τόλμη να μιλήσεις με τη γλώσσα της αλήθειας;
Και ποιά είναι η αλήθεια; Οτι προεκλογικά έκανε λάθος, έπεσε έξω στους υπολογισμούς του και για το κράτος που χρεωκόπησε θα πληρώσουν οι πολίτες… Το θέμα είναι ποιός θα το αγόραζε το βιβλίο του. Βέβαια, θα μπορούσε να οργανώσει παρουσιάσεις ανά την Ελλάδα και να το προσφέρει δωρεάν, όπως έκανε με το «πράσινο βιβλίο» του ο Μουαμάρ Καντάφι και με το δικό του ο Μάο της Κίνας.
Οι Αμερικανοί πολιτικοί καταφεύγουν στους συνεργάτες τους όταν αποχωρούν από την πολιτική και για ένα άλλο λόγο, πολύ πιό σοβαρό από την αναζήτηση βοήθειας για τη συγγραφή βιβλίου. Το κάνουν και όταν ετοιμάζουν την άμυνά τους. Είτε επειδή θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη, είτε όταν νοιώθουν πως κινδυνεύει το «πολιτικό (τους) κληροδότημα».
Βεβαίως, για την περίπτωση του κ. Παπανδρέου πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να λογοδοτήσει για την οικονομική καταστροφή της χώρας. Υπάρχει και ο αντίλογός από τους συνεργάτες του: Δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος, διότι παρέλαβε μία επικίνδυνα εκρηκτική κατάσταση από τον Καραμανλή –οι δεξιοί υποστηρίζουν και από τον Κώστα Σημίτη. Και, δυστυχώς, ήταν ανίκανος να την διαχειριστεί…
Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου φοβάται τη Δικαιοσύνη, αν και στην Ελλάδα αποδεικνύεται τυφλή όταν πρόκειται για τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες. Και μην μου μιλήσετε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, διότι ήταν τόσα τα στοιχεία και οι αποδείξεις, που όποιος δικαστής τον αθώωνε θα αντιμετώπιζε τη λαϊκή οργή και τη λαϊκή τιμωρία.
Ας ανακεφαλαιώσουμε για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, διότι θα με κατακεραυνώσουν αύριο ως έκαναν με τον φτωχό Αντώναρο. Για την καταστροφή της οικονομίας, ένα έγκλημα για το οποίο έχουν ευθύνη τρεις τουλάχιστον πρώην πρωθυπουργοί, δεν προβλέπεται να υπάρξει τιμωρία. Εάν, όμως, αποδειχθεί ότι υπήρξε δόλος, τότε ο κ. Παπανδρέου κινδυνεύει. Ιδιαίτερα εάν αποδειχθεί –και πιστεύω πως είναι πολύ εύκολο- ότι η χώρα οδηγήθηκε στο Μηχανισμό επί τούτου -για να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος ο ίδιος και το κόμμα του. Και η κατάληξη είναι αυτή που όλοι γνωρίζετε: Και η χώρα καταστράφηκε, και το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε, και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου εγκατέλειψε την εξουσία ταπεινωμένος, με απόφαση της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, που τον εξευτέλισαν στις Κάννες ενώπιον ξένου ακροατηρίου (μαζί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος), ως να ήταν ο ηγέτης μίας αφρικανικής μπανανίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.aixmi.gr

Μέχρι και το Mega εξέπληξε ο Στουρνάρας για τη φορολόγηση! (φωτό)

Έγραψε η ιστορία ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας που δήλωσε στην εκπομπή «Ανατροπή» ότι δεν δέχεται πως η Ελλάδα υπερφορολογείται.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε μέχρι και την έκπληξη του Mega, το οποίο στο μεσημβρινό του δελτίο ειδήσεων στην κάρτα του ρεπορτάζ έβαλε τρία θαυμαστικά (!!!) στα λόγια του κ. Στουρνάρα.
Ουδέν σχόλιον...

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/

Σε ποιους επεκτείνεται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Πώς διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου. Σε ποιους επεκτείνεται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ;
Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, με την οποία επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
- Δίνεται η δυνατότητα ένταξης των Πολυτέκνων, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως Πολύτεκνων, στις περιπτώσεις που το τέταρτο παιδί παύει να θεωρείται προστατευόμενο τέκνο, στην κατηγορία των Τρίτεκνων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για την οποία ισχύουν διαφορετικά κριτήρια και προϋποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ.
- Γίνεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων. Συγκεκριμένα, με το ισχύον καθεστώς, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ εντάσσονται άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας. Με τη νέα απόφαση, για οικογένειες με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων.
- Στην κατηγορία των Τρίτεκνων, λόγω διαμονής σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 ευρώ αντί για 23.500 ευρώ.
- Διευκρινίζεται σαφώς ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.
Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο τη ΔΕΗ αιτούντων των κατηγοριών για τις οποίες υπάρχουν τροποποιήσεις (Πολύτεκνοι και Μακροχρόνια Άνεργοι), οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί θα επανεξεταστούν κατά προτεραιότητα. Για τις νέες αιτήσεις, ισχύουν οι καθορισμένες προθεσμίες όπως έχουν ήδη οριστεί, ενώ τα κριτήρια και ο τρόπος ένταξης για τις υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.
Στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου εντάσσονται, όπως είναι γνωστό, άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης με όρια εισοδήματος και κατανάλωσης ανά τετράμηνο.
Οι βασικές προϋποθέσεις εφαρμογής είναι η κατανάλωση να αφορά την κύρια κατοικία του/της δικαιούχου, η παροχή ρεύματος να είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου, η κατανάλωση να είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο και η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση, σε ετήσια βάση, να μην υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται για κάθε κατηγορία. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, τότε για το υπερβάλλον τμήμα εφαρμόζεται το κανονικό τιμολόγιο. 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ; http://www.fimes.gr/ 

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Υπόθεση Υποβρυχίων: Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Τι ζητά να διερευνηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Στο στόχαστρο ο Ευ. Βενιζέλος.

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την κατασκευή των υποβρυχίων, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα τη σχετική πρόταση στη Βουλή. Την πρόταση υπογράφει το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην 9σελιδη πρόταση αναφέρεται ότι ζητά "την σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε η Ελληνική Βουλή να εξετάσει σε βάθος τις αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην εγκατάλειψη των Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού" και καταλογίζει ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, "η υπόθεση των υποβρυχίων του ΠΝ εµφανίζει όλες εκείνες τις παθογένειες που οδήγησαν στην παρακµή την ελληνική ναυπηγική βιοµηχανία. Μέσα από τις βλαπτικές  για το δηµόσιο συµφέρον επιλογές κυβερνητικών στελεχών και αξιωµατούχων, αλλά και µέσα από την χαρτογράφηση των πληρωµών, είναι αναγκαίο να βρεθεί η λύση, που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των Ναυπηγείων, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, την παράδοση των υποβρυχίων στο ΠΝ και την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιοµηχανίας στο σύνολό της. Εποµένως όλα τα ανωτέρω ερωτήµατα θα πρέπει να απαντηθούν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από εξεταστική επιτροπή και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για το διαρκές έγκληµα και την οικονοµική ζηµία που υπέστησαν το Ελληνικό ∆ηµόσιο, το Πολεµικό Ναυτικό, η ελληνική οικονοµία και, ιδιαιτέρως οι εργαζόµενοι αλλά και οι φορολογούµενοι. Η επιτροπή θα πρέπει πέρα από την διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάδειξη των πολιτικών και ενδεχοµένως ποινικών ευθυνών που θα προκύψουν να συµβάλλει στην εκπόνηση ενός µακροπρόθεσµου και βιώσιµου σχεδίου για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης µακριά από προνοµιακές σχέσεις µε ιδιωτικά συµφέροντα αµφίβολης αξιοπιστίας. Το σχέδιο αυτό, κατά τη γνώµη του ΣΥΡΙΖΑ, προϋποθέτει τη µετάβαση των ΕΝΑΕ σε δηµόσιο έλεγχο, διαχείριση και ιδιοκτησία καθώς και τη δηµιουργία ενιαίου φορέα υπό δηµόσιο και κοινωνικό έλεγχο για την ανασυγκρότηση του συνόλου της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιοµηχανίας της χώρας".
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, θα πρέπει η πρόταση να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου και όχι των παρόντων βουλευτών, δηλαδή από τουλάχιστον 151 βουλευτές, καθώς αφορά θέματα εθνικής άμυνας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να να διερευνηθούν τα εξής:
1. Το ελληνικό δημόσιο διατήρησε σταθερή προτίμηση στα υποβρύχια της HDW, τα οποία η Ελλάδα παραγγέλνει πριν από οποιαδήποτε άλλη χώρα για τους γνωστούς πλέον λόγους. Εκ του αποτελέσματος, είναι σήμερα σαφές ότι η ιδιότυπη αυτή «αποκλειστικότητα» της γερμανικής εταιρείας που συνεχίσθηκε και μετά το 2010 δεν ευνόησε το δημόσιο συμφέρον. Για το λόγο αυτό, με σκοπό τη βελτιστοποίηση και τη θεσμική θωράκιση της λήψης αποφάσεων σε ζητήματα προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να διερευνηθούν σε βάθος η διαδικασία, τα κριτήρια και τα συλλογικά όργανα, που «έδεσαν» για δεκαετίες το Ελληνικό Δημόσιο σε συγκεκριμένους προμηθευτές πίσω από τους οποίους κρύβονται αθέμιτες πρακτικές.
2. Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε το μοναδικό θύμα των αθέμιτων πρακτικών της HDW. Ενδεικτικά και μόνον αναφέρεται ότι η γερμανική εταιρεία από το 1987 έως το 2005 μπήκε στην «μαύρη λίστα» του ινδικού πολεμικού ναυτικού για «μίζες» και το 2011 ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της και πάλι για «μίζες» σχετικά με την πώληση υποβρυχίων στην Νότιο Κορέα. Στην 17/1/2013, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαίωσε την χρήση τέτοιων πρακτικών.
Εισηγούμενος την ψήφιση του Νόμου 3885/2010, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι η παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις συμβατικές του απαιτήσεις σε βάρος των Γερμανών υπήρξε επωφελής! Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μια τέτοια παραίτηση, όχι μόνο είναι αυτοδικαίως άκυρη ως αντίθετη σε διεθνή συνθήκη (Σύμβαση ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές – Νόμος 2656/1998) με υπερνομοθετική ισχύ, αλλά και επιφέρει μόνον ζημία, αφού στο κόστος ναυπήγησης των υποβρυχίων είναι πλέον κοινός τόπος ότι προστίθενται και οι «μίζες». Ουδέποτε το Ελληνικό Δημόσιο και ουδείς εκ των αρμοδίων Υπουργών επέβαλαν οποιαδήποτε κύρωση στην HDW για τις δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων και για το λόγο αυτό πρέπει να διερευνηθούν οι κάθε είδους ευθύνες τους.
3. Η επιλογή του προσφορότερου αγοραστή των ΕΝΑΕ δεν έγινε με διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά αποτέλεσε το προϊόν προσωπικών επαφών Υπουργών με διευθυντικά στελέχη και ταξιδιών στο εξωτερικό. Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταστεί γνωστό ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής του κ. Ισκαντάρ Σάφα, με ποιούς άλλους υποψήφιους αγοραστές συγκρίθηκε, ποια μεθοδολογία ακολουθήθηκε για την σύγκρισή του με αυτούς και σε ποιά τελικά σημεία αποδείχθηκε συμφερότερος για το Ελληνικό Δημόσιο. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο να εξεταστεί η ευθύνη όλων των συναρμόδιων Υπουργών.
4. Ο Νόμος 3885/2010 δεν πέτυχε κανέναν από τους διακηρυγμένους στόχους του. Ειδικότερα:
Ο «επενδυτής» δεν ήρθε ποτέ. Ούτε η ABU DHABI MAR, ούτε η PRIVINVEST, ούτε και οποιοσδήποτε άλλος προέβη σε οποιαδήποτε επένδυση στα ΕΝΑΕ. Η εταιρεία του κ. Ισκαντάρ Σάφα δεν προέβη σε καμία μεταφορά τεχνογνωσίας προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την καταγγελία των συμβάσεων υπεργολαβίας από την HDW, περιήλθε σε οριστική αδυναμία διεξαγωγής οποιασδήποτε εργασίας. Όσο για την οικονομική της φερεγγυότητα, αρνείται να χρηματοδοτήσει έστω την μισθοδοσία των εργαζομένων, εάν δεν πληρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι διαβεβαιώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, καθώς και των αξιωματούχων τους, αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος ανακριβείς και πρέπει να ελεγχθούν τόσο τα πραγματικά περιστατικά, που οδήγησαν στην διατύπωσή τους, όσο και οι σκοπιμότητες, που τελικά εξυπηρετήθηκαν. Επίσης πρέπει να διασαφηνιστεί ο χρόνος καταγγελίας της υπεργολαβικής σύμβασης για να διαπιστωθεί αν και για πόσο χρόνο το ελληνικό δημόσιο συνέχιζε να καταβάλει χρηματικά ποσά παρά την προφανή αδυναμία των ΕΝΑΕ να εκτελέσουν το έργο. Τέλος, έρευνα πρέπει να διεξαχθεί και αναφορικά με την ακρίβεια των εκθέσεων, που συνέταξε, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Ν. 3885/2010, η εταιρεία Lazard για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και αφορούσαν τον έλεγχο της αξιοπιστίας της ADM προς την οποία θα μεταβιβάζονταν τα ΕΝΑΕ καθώς και να διευκρινισθεί αν έγινε αντίστοιχος έλεγχος για την Privinvest του κυρίου Σάφα στην οποία στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν τα ΕΝΑΕ με την τροπολογία του νόμου 3892/2010.
5. Εκ του αποτελέσματος, οι πληρωμές δεν συνδέθηκαν ποτέ με την πρόοδο των εργασιών. Μετά τον Νόμο 3885/2010 το Ελληνικό Δημόσιο έφτασε στο σημείο να έχει καταβάλει το 96% του τιμήματος ενός προγράμματος ναυπήγησης τεσσάρων (4) υποβρυχίων, αλλά να έχει παραλάβει μόνο τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Επίσης, καταβλήθηκαν 132.250.000 ευρώ για την ναυπήγηση δυο (2) νέων υποβρυχίων τύπου 214, χωρίς οι εργασίες να έχουν έστω ξεκινήσει, και 107 εκατ. ευρώ για «πρόσθετα υλικά», τα οποία δεν παραλήφθηκαν ποτέ, ενώ, ακόμα και εάν παραληφθούν, η χρησιμότητά τους είναι αμφίβολη.
6. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει στην κατοχή του εγγυητικές επιστολές των νέων αγοραστών, από τις οποίες να μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του παρά τις τεράστιες προκαταβολές. Το μετοχικό κεφάλαιο της ιδιοκτήτριας των ΕΝΑΕ εταιρείας ανέρχεται σε μόλις 25.000 ευρώ (!) και, φυσικά, δεν επαρκεί για την είσπραξη των απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού. Κατά συνέπεια, η θέση του σήμερα είναι αποδυναμωμένη. Η επιλογή να αφεθεί το Ελληνικό Δημόσιο «γυμνό» με τον νόμο 3885/2010 σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν αλλά και με ότι αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις απέναντι στον νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων υπήρξε καταστροφική για τα συμφέροντά του και πρέπει να εξεταστεί ο ρόλος όσων ευθύνονται γι’ αυτό.
7. Ο Νόμος 3885/2010 δεν κατοχύρωσε επαρκές σύστημα προστασίας των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης και με λεόντειες ρήτρες περιέφερε το Πολεμικό Ναυτικό σε θέση αισθητά δυσμενέστερη από εκείνη την οποία έχει στις υπόλοιπες δημόσιες συμβάσεις, που καταρτίζει. Είναι χαρακτηριστική επί του προκειμένου η διορατική πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε στην από 3 Αυγούστου 2011 έκθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων σχετικά με τα κρισιμότερα στοιχεία για τις συμβάσεις των υποβρυχίων 214 και 209 και τις αντίστοιχες συμβάσεις ΑΩ: «Ο νόμος 3885/2010 δεν επιλύει το πρόβλημα, καθώς ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει και δεν ανατρέπει τις αδυναμίες των δύο κύριων συμβάσεων (για παράδειγμα, ως προς τον τρόπο καταβολών του Δημοσίου ή τις ποινικές ρήτρες), αλλά τις επαναλαμβάνει και τις αναβιβάζει σε νόμο του κράτους. Δεν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά ούτε και την παραλαβή των υποβρυχίων».
8. Ο Νόμος 3885/2010, σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 4 του Νόμου 3892/2010, υπήρξε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην συγκάλυψη του σκανδάλου των ΑΩ, που όφειλε η γερμανική ιδιοκτησία των Ναυπηγείων. Σε αντίθεση με την πολιτική επιλογή της τότε Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παράσχει προθεσμία υλοποίησης ΑΩ νέου τύπου σε όλες τις εταιρείες, που βαρύνονταν με ανεκτέλεστες συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, στην περίπτωση της HDW η παροχή AΩ αφενός καταργήθηκε εντελώς, αφετέρου απαγορεύθηκε ο περαιτέρω έλεγχος της υλοποίησής τους από το ΣΔΟΕ. Με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία, η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την μη υλοποίηση των οφειλόμενων ΑΩ ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ και φυσικά πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου σκανδάλου.
9. Ο Νόμος 3885/2010 δεν προνόησε για την ακριβοδίκαιη επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος προμήθειας τορπιλών βαρέως τύπου. Υπό την πιο καλόπιστη ερμηνευτική του προσέγγιση, ο παραπάνω Νόμος απλώς θεσμοθέτησε διαδικαστικό πλεονέκτημα της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας τέτοιων τορπιλών, χωρίς όμως και να διασφαλίζει την ολοκλήρωση της προμήθειας. Η επιλογή αυτή δεν προξενεί έκπληξη, αφού η προμήθεια μειζόνων οπλικών συστημάτων χωρίς πυρομαχικά αποτελεί το σήμα κατατεθέν των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι, όμως, αναγκαίο να διερευνηθεί η ζημία του Πολεμικού Ναυτικού από αυτήν την παράλειψη και να αποδοθούν προσηκόντως οι κάθε είδους ευθύνες, όπως και να διερευνηθεί το πραγματικό τελικό κόστος της προμήθειας.
10. Ακόμη μεγαλύτερα είναι τα ερωτηματικά, που πρέπει να απαντηθούν για την διαχείριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Οι «λύσεις» του κ. Νίκου Αναστασόπουλου και ο ανεπίσημος τρόπος με τον οποίο κοινοποιήθηκαν μέσω φίλα προσκείμενων ΜΜΕ αφήνουν πολλά ερωτηματικά αναπάντητα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Όπως επίσης είναι κρίσιμο να διευκρινιστούν οι λόγοι για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καταγγελία της εκτελεστικής συμφωνίας όταν θεμελίωσε το αντίστοιχο δικαίωμα.
11. Η διαχείριση της υπόθεσης των υποβρυχίων της περιόδου 2010 έως σήμερα παρουσιάζει ομοιότητες με εκείνη της περιόδου 2004 -2009. Τα ΕΝΑΕ υστερούν στην επίτευξη των συμβατικών στόχων, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο δεν επιβάλλει καμία συμβατική κύρωση, ούτε και καταγγέλλει τις συμβάσεις. Επίσης, δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία τροποποίησης των συμβάσεων, που είχε καταρτίσει το ΠΑΣΟΚ. Κατά τραγική ειρωνεία, το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο: η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων προσφεύγει σε διαιτησία, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και το Ελληνικό Δημόσιο απειλείται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 1 δις ευρώ αν ευδοκιμήσει η αγωγή του κ. Σάφα. Είναι ανάγκη να εξεταστεί ποιές είναι οι αιτίες αυτού του «πισωγυρίσματος», ποιοί είναι οι υπαίτιοι και ποιά είναι τελικά η λύση στο πρόβλημα.
12. Οι Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέτυχαν παταγωδώς στην διαχείριση του ζητήματος των κρατικών ενισχύσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος των ΕΝΑΕ –εξαιτίας και της απαράδεκτης παρέμβασης των ανταγωνιστικών ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΕΕ. Εξάλλου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ούτε καν την - καταστροφική για την παραγωγική ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων - «λύση» της εκποίησης των μη στρατιωτικών υποδομών των ΕΝΑΕ, την οποία μόνες τους διαπραγματεύτηκαν και συμφώνησαν. Η πρωτοφανής, αλλά και περίεργη, αυτή «διοικητική αναποτελεσματικότητα» αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες του σημαντικότερου εμποδίου στην επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
13. Κανένα ενδιαφέρον δεν επέδειξαν οι Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εγκατάλειψη της κατασκευής τροχαίου υλικού από τα ΕΝΑΕ και κυρίως για την απαράδεκτη και άδικη αντιμετώπιση των εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού από τα ΕΝΑΕ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://news247.gr


Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ


Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Ανυποχώρητοι είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αρνούνται να προσέλθουν στο προγραμματισμένο για σήμερα, Δευτέρα, ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, Άδ.Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγορούν για αδιαλλαξία.
Κλιμακώνουν δε τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και 3 Δεκεμβρίου. Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
«Δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυϊατρείων» σημειώνουν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προαποφασισμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου.
«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.
«Στραφήκαν στην υγεία για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.000 απολύσεων που ζητάει η τρόικα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ότι, με την απόφασή του -εν μέσω απεργίας- να ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες είχαν λήξει, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Ο κ. Χρονόπουλος καλεί τους ανωτέρω γιατρούς να προβούν σε ανανέωση της σχετικής σύμβασης μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.newsbomb.gr/

Η Φίνος Φιλμ αποσύρει όλες τις ελληνικές ταινίες από το YouTube -Πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα

Μόλις τρεις μήνες κράτησε η... Χρυσή Εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στο ΥοuTube. Η Φίνος Φιλμ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει όλες τις κλασικές ταινίες της από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, εξαιτίας προβλημάτων στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων.
Η εταιρεία που είχε δημιουργήσει ο Φιλοποίμην Φίνος αποφάσισε πριν από τρεις μήνες να ανεβάσει ολόκληρες τις ταινίες της στο YouTube, από τη μία για να τις προστατεύσει από την πειρατεία- τμήματα των περισσοτέρων ήδη βρίσκονταν στην πλατφόρμα- αλλά και για να δώσει την ευκαιρία στο νέο κοινό να απολαύσει τα διαχρονικά αριστουργήματα.
Στην πορεία όμως ξεκίνησε η διαμάχη με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων (ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι). Η Φίνος Φιλμ πριν από περίπου ένα μήνα αντικατέστησε τις ταινίες με εκτεταμένα αποσπάσματα και αφιερώματα, πιστεύοντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα, κάτι που δεν συνέβη καθώς εξακολούθησε η διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα. Ετσι, αποφασίστηκε να αποσυρθούν εξ ολοκλήρου οι ταινίες.

Πηγή: iefimerida.gr

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

τρόικα ζητάει επιστροφή 13 δισ ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Eπιστροφή 13 δισ.ευρώ από την "σκοτεινή" περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και ιδαίτερα για την προετοιμασία τους, ζητάει η τρόικα, επιβεβαιώνοντας ότι είχαν συμβεί υπερβολικές (το ευγενικότερο) υπερβάσεις.
Για χρόνια αναρωτιόμασταν πόσο τελικά κόστισαν τα υπερκοστολογημένα έργα, και οι μη προσοδοφόρες αθλητικές εγκαταστάσεις που πλέον σαπίζουν από την αχρηστία, αλλά τριπλοπληρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
To «πάρτι» των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έβαλε στο μικροσκόπιο η Τρόικα η οποία ζητεί να επιστραφεί το σύνολο των υπερβάσεων που καταγράφηκαν επί των ημερών της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και της ΕΚΤ στην τρόικα, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς ανακάλυψαν «μαύρη τρύπα» ύψους 13 δισ. ευρώ τουλάχιστον στην αναθεώρηση του ελλείμματος (2001-2006) που πραγματοποιήθηκε πριν από επτά χρόνια και ζήτησαν την κάλυψη του ποσού από τη διοργανώτρια Αρχή.
Η είδηση πέρασε στα "ψιλά" και δεν φωτίστηκε από τα κατεστημένα ΜΜΕ, αφού στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από επιχειρηματικά σχήματα που εκείνη την περίοδο συμμετείχαν στην ασυδοσία των εκτροχιασμένων προΫπολογισμών.
Μέχρι τώρα τα νεοταξίτκα ΜΜΕ και η ντόπια ελίτ αντιμετώπισαν την τρόικα έως και φιλικά, καθότι θεωρούσαν ότι θα αρκεστούν στο αίμα των "ιθαγενών" (μεσαία τάξη) και δεν θα στραφούν εναντίον τους.
Από τα υποζύγια όμως δεν έχουν τίποτε άλλο να πάρουν και σειρά έχουν τα "ανώτερα" στρώματα, άλλωστε οι ξένοι όταν ΄έρθουν στη χώρα για να "επενδύσουν" δεν θέλουν να βρουν κανέναν ανταγωνιστή.
Τρόικα και ελίτ, συντομα θα συγκρουστούν, ελπίζουμε να μην επαληθευθεί το ρητό "όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια", γιατί αυτοί είναι ικανοί τον λογαρισμό να τον ζητήσουν πάλι από εμάς, αν και προς ώρας η τρόικα έχει προσωποποιήσει από ποιούς τα ζητάει.

Στον καθηγητή Μανόλη Κορρέ το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli Ένα από τα κορυφαία βραβεία

Με ένα από τα κορυφαία βραβεία, το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli τιμήθηκε ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μανόλης Κορρές για τη συνολική του προσφορά στον τομέα της αρχαιολογίας και των αναστηλώσεων. Το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli απονέμεται μια φορά ανά 5 χρόνια για κάθε ειδικότητα, από την Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης ,σε προσωπικότητες που έχουν διακριθεί για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στην τέχνη, στη λογοτεχνία, στην ιστορία, στη φιλοσοφία, στην ιατρική και στα μαθηματικά. Η Ακαδημία βράβευσε το Μανόλη Κορρέ για το συνολικό του έργο, το οποίο -όπως τονίστηκε κατά την απονομή- συνδυάζει «την αναστήλωση με πρωτότυπη αρχαιολογική και αρχιτεκτονική έρευνα». O Μανόλης Κορρές είναι ο πρώτος Έλληνας στον οποίο απονέμεται αυτό το βραβείο.
 Πηγή: www.lifo.gr


 

Δείτε μας στο Facebook